Eğlence

Apple sanatçı geliştirme platformu Platoon’u satın aldı

apple realityos

Apple sanatçı gelişimi üzerine odaklanan Platoon isimli girişimi satın aldı. İçerik geliştiricilerle üretim ve dağıtımı konusunda ortak çalışmalar yapan Platoon, yaptığı analizlerle içerik sahiplerine uygun hedef kitleleri ve pazarlama stratejilerini belirliyor. Platoon’un geçmişte birlikte çalıştığı isimler arasında Billie Eilish ve Jorja Smith dikkat çekiyor.

Platoon’un satın alınmasının Apple’ın “Up Next” (Sıradaki) platformunu biraz daha güçlendireceği söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, söz konusu platformla yeni çıkış yapan sanatçılara destek veriyor. 2017’de faaliyete geçen platformun ilk katılımcısı olan rapçi 6lack, Apple’ın sahibi olduğu çevrimiçi radyo Beats 1’da röportaj vermiş ve canlı performans sergilemiş, ayrıca James Corden’ın The Late Late Show’unun da aralarında bulunduğu programlara katılmıştı. Bu tarz platformlar sayesinde henüz çok tanınmayan sanatçıların Apple gibi şirketlerle uzun vadeli ilişkiler kurması mümkün oluyor.

Müzik odaklı girişimler ve hamleler, son yıllarda Apple’ın iş planında daha belirgin bir yer tutuyor. Popüler müzik tanıma servisi Shazam’ı satın alan şirket, bir süre önce müzik analizi üzerinde uzmanlaşan Asaii’yi de yine öncelikli olarak yeni sanatçıların keşfi motivasyonuyla bünyesine katmıştı.

Apple’ın Platoon’dan nasıl yararlanacağı henüz bilinmiyor. Ancak Platoon, Apple’ın hem yeni sanatçılara hem de keşfi seven dinleyicilere imkanlar sunmaya yönelik yaklaşımına uygun bir yapı niteliği taşıyor. Daha sonra popüler olan şarkıcıların elinden tutması ve yaptığı anlaşmalarda sanatçı haklarını da gözetmesi, Platoon’u müzik endüstrisinin gözünde saygın bir noktaya yerleştirmişti.

Apple, çevrimiçi müzik pazarındaki rakipleri SoundCloud ve Spotify’ın bağımsız sanatçıları kendilerine çekme yönündeki hamlelerini yakından izlediğini Platoon’u satın alarak göstermiş oldu. Cupertino merkezli şirketin Platoon için ödediği rakam ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER