Teknoloji

İş ilanı Apple’ın sanal gerçeklik platformunun yolda olduğunu gösteriyor

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Sanal gerçekliğin gelecekte teknoloji dünyasının en önemli konseptlerinden biri olacağı konusunda pek çok kişi hemfikir durumda. Ancak şu an için sanal gerçeklik için sunulan çözümler geniş kitleler tarafından kullanım için fazla uygun değil. Sanal gerçekliği daha geniş kitlelere yayma konusunda istekli olan şirketler arasında Apple da bulunuyor. En azından şirketin verdiği yeni bir iş ilanı bu algının oluşmasını sağlıyor. Üç boyutlu grafikler ve sanal gerçeklik konusunda uzmanlaşmış kişilerin peşinde olan Apple, işe alınacak kişinin “yeni nesil yazılım deneyimleri” üstünde çalışacağını ilanda belirtiyor.

Apple aradığı yeteneğin Open GL ve DirectX gibi sanal gerçeklikle bağlantılı alanlara hakim olması yönündeki isteğini açıkça belirtse de, bu yeteneklerden ne doğrultuda faydalanacağı konusunda net bir bilgi vermiyor. Oculus’un sahneye çıkmasının ardından sanal gerçeklik deneyimi pek çok büyük şirketin dikkatini çekse de, mevcut çözümlerin önemli bir kısmı akıllı telefonlardan veya tabletlerden destek alıyor. Bu cihazlardan bağımsız bir sanal gerçeklik çözümü sunan platformların sayısı ise oldukça sınırlı.

Apple’ın da sanal gerçeklik deneyimi konusunda ekstra bir cihaz sunmak yerine iPhone ve iPad’i merkeze alacağını söylemek yanlış bir çıkarım olmayacaktır. Sanal gerçeklikle birlikte Apple’ın mobil oyun konusundaki iddiasını artırması da muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER