Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığıyla sanal gerçeklik endüstrisini canlandırabilir

apple sanal gerçeklik

Apple sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konusundaki ilgisini çok uzun süre önce göstermişti. Ancak şirket bu alanda şimdiye kadar somut bir adım atmamıştı. Bu durumun haziran ayında gerçekleştirilecek WWDC 2023’te tanıtılması beklenen karma gerçeklik başlığıyla değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Analist Ming-Chi Kuo da bu düşünceyi paylaşan isimler arasında yer alıyor.

Kuo’ya göre, Apple’ın başlığının çıkışı hem şirketin tedarik zincirindeki iş ortaklarına yarayacak hem de sanal gerçeklik endüstrisinin tamamını canlandıracak. Apple’ın karma gerçeklik başlığının montajının Luxshare tarafından gerçekleştirilmesi; micro OLED ekranının Sony, kasasının büyük kısmının Everwin Precision, işlemcisinin TSMC, kamera modüllerinin Cowell Electronics, güç kaynağının ise Goretek tarafından üretilmesi bekleniyor.

Kuo’ya göre, diğer tedarikçilere kıyasla daha az müşterisi olan Cowell Electronics Apple’ın karma gerçeklik başlığından en fazla faydayı sağlayan şirket olacak.

Apple sanal gerçeklik endüstrisinde yeni bir trend başlatabilir

Kuo’ya göre; yeni karma gerçeklik başlığıyla birlikte Apple sanal gerçeklik endüstrisinde yeni bir trend başlatabilir. Tecrübeli analist, Apple’ın yeni ürünün başarılı olması durumunda sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarına olan ilginin biraz daha artmasını öngörüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER