Teknoloji

Apple San Jose’de büyük bir arazinin peşinde

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Görünen o ki, uzay gemisi şeklindeki yeni yerleşkesi de Apple’a ihtiyaç duyduğu alanı sağlamakta yeterli olmayacak. The Silicon Valley Business Journal’da yer alan habere göre, iPhone üreticisi San Jose’deki bir arazi için gelişim anlaşması imzalamaya hazırlanıyor.

Söz konusu arazinin üstüne halihazırda inşaatı devam eden Campus 2’den daha büyük bir kapalı alan inşa edilebileceği belirtildi. Mevcut Apple genel merkezi 1 Infinite Loop’tan yüzde 230 oranında daha büyük bir yapıyı barındırabilecek arazinin boyutları bu karşılaştırmalar sayesinde daha rahat anlaşılıyor.

Apple’ın müstakbel arazisine ilişkin bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. The Silicon Valley Business Journal, bu arazinin Apple’ın kuzey San Jose’de gerçekleştirdiği son satın alma ve kiralama işlemlerinden biri olduğunu belirtirken, geliştirme anlaşmasının inşaatı garanti etmediğinin altı çiziliyor.

Apple’ın söz konusu araziyi ne amaçla kullanacağı henüz bilinmiyor. Geliştirme anlaşmasına göre, şirket araziyi ofis, endüstriyel gelişim alanı, Ar-Ge, üretim ve diğer ilgili amaçlar için kullanabilir. The Silicon Valley Business Journal, söz konusu arazinin üretimde kullanabileceği öngörüsünde bulunurken, akıllara gelen ilk ihtimal 2019’da yollara çıkacağı iddia edilen Apple markalı otomobil oldu.

İLGİLİ HABERLER