Teknoloji

Apple San Francisco mağazasıyla gelecek vizyonu hakkında ipucu veriyor

apple san franciscoApple önümüzdeki hafta sonu ABD’nin San Francisco şehrindeki yeni satış mağazasını açmaya hazırlanıyor.  Şirket tarafından “amiral gemisi” olarak nitelenen mağaza, şehrin ünlü noktalarından Union Square’de yer alıyor. Eskiden Levi’s mağazasının bulunduğu noktada yer alan yeni Apple San Francisco mağazası, şirketin fiziksel mağazacılık konusundaki gelecek vizyonunu yansıtması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Şirket, mağazanın kapılarını resmen açmadan önce mağazayı tanıtmak ve gelecek vizyonunu anlatmak için bir basın etkinliği düzenledi.

apple-san-francisco-200516-3Apple’ın San Francisco’daki yeni mağazasını bugüne kadarki diğer mağazalardan ayıran ilk özellik, mağazanın sınırları içinde küçük bir park bulunması oluyor. Bu parkta heykeltraş Ruth Asawa tarafından 1970 yılında üretilen ve üzerinde çeşitli iyileştirme çalışmaları yapılarak mağazaya yerleştirilen çeşme bulunuyor. Apple, söz konusu alanda akustik müzik performanslarına ev sahipliği yapmayı da planlıyor. Şirketin “plaza” olarak nitelediği bu bölüm 24 saat boyunca kamusal kullanıma açık olacak ve bu bölüme gelenler ücretsiz Wi-Fi erişiminden faydalanabilecek.

apple-san-francisco-200516-4Şirket, yeşile verdiği önemi mağazanın içine de çok sayıda gerçek ağaç yerleştirerek gösteriyor. Büyük saksıların içine yerleştirilen ağaçlar, oldukça hoş bir görüntü sunuyor. Ana ürünlerin ve aksesuarların yerleştirildiği masaların ve rafların görüntüsü de ağaçların varlığıyla uyum sağlıyor.

apple san franciscoApple San Francisco mağazasında göze çarpan bir diğer nokta da, aksesuarların tıpkı telefon, tablet ve bilgisayarlar gibi sergilenmesi oluyor. Duvar kenarlarındaki raflarda bulunan aksesuarların önemli bir kısmının kutusuz biçimde sergilenmesi, iç tasarımla bütünlük sağlıyor. Aksesuarların kutulu versiyonlarını kapalı bölmelere veya rafların alt kısmına yerleştiren Apple, böylelikle aksesuarların cazibesini de artırıyor.

apple-san-francisco-200516-2Apple’ın yeni fiziksel mağaza yaklaşımında mağaza bölümlerine de farklı isimler veriliyor. Örneğin, yıllardır Genius Bar olarak bilinen satış sonrası destek bölümü “Genius Korusu” olarak anılıyor. Ürünlerin sergilendiği bölüm ise “Bulvar” adını taşıyor. Apple burada mevsimsel olarak değişen mağaza vitrinleri gibi dinamik bir tasarım anlayışı uygulamayı planlıyor. Büyük bir video duvarının bulunduğu “Forum” bölümünde ise Apple müşterilerini yetenekli sanatçılar, müzisyenler, geliştiriciler ve girişimcilerle buluşturmayı planlıyor. “Toplantı Odası” adını taşıyan bölümde ise Apple’ın kurumsal ekibi küçük ve orta ölçekli kurumsal müşterilere ürün ve servisler konusunda eğitim verecek.

apple san franciscoApple San Francisco mağazasının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan şirketin perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts, yeni mağazanın insanlar için “Hey, Apple’da buluşalım” diyebilecekleri bir merkez olmasını amaçladıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER