Teknoloji

Apple Samsung’un jüri seçimiyle ilgili iddialarına yanıt verdi

Apple ve Samsung arasında dünyanın muhtelif noktalarında süren hukuk savaşının en önemli ayağını hiç kuşkusuz ABD’deki dava oluşturuyor. Davada mahkeme Samsung’un Apple’a 1.04 milyar dolar tazminat ödemesine karar verse de tartışmalar son bulmuş değil. Bu ayın ilk günlerinde Samsung jüri başkanını Apple lehine davranmakla suçlayıp, davanın yeniden görülmesine ilişkin bir başvuruda bulunmuştu. Apple, Samsung’un itirazına resmi cevabını mahkemeye iletti. Söz konusu cevapta Samsung’un jüri başkanı Velvin Hogan’ı araştırmak için seçim süresince bir şansa olduğunu ancak Samsung’un bu şansı teptiğini ve artık şikayet etmek için çok geç olduğu belirtildi.

Jüri seçimi esnasında Velvin Hogan’a daha önce bir davaya dahil olup olmadığı sorulmuş, Hogan bir davaya dahil olduğundan bahsetse de söz konusu davaya ilişkin detayları açıklamamıştı. Hogan’ın detaylarını açıklamadığı dava ise kendisi ve eski iş yeri Seagate arasındaki bir kontrat ihlal davası. Samsung’un geçtiğimiz yıl Seagate’in en büyük hissedarı hale gelmesi bu durumu biraz daha ilginç hale getiriyor. Samsung’un hukuki ekibine göre bu durum Hogan’ın Samsung’a karşı önyargılı bir tutum takınmasına sebep oluyor. Apple’dan yayınlanan cevapta ise Hogan’ın jüri seçimi esnasında daha önceden Seagate’de çalıştığını dile getirdiğine dikkat çekildi ve de Samsung’un olası ön yargıları o dönem araştırmayı ihmal ettiği belirtildi. Buna ek olarak Samsung’un hukuk ekibi jüri seçiminin tamamlandığı gün Hogan’ın banka hesabının boş olduğunu ve bu durumun Seagate davası ile ilgili olduğunu ortaya çıkardığı ancak şirketin bu belgeleri mahkemeye ancak davayı kaybettikten sonra sunduğu biliniyor.

Kısacası, Apple Samsung’un ortaya koyduğu gerekçelerden en baştan beri haberdar olduğunu ve bunları sadece davayı kaybettikten sonra ortaya koyduğunu belirtti. Şimdi gözler Hakim Lucy Koh’un vereceği cevaba çevrilmiş durumda. Apple’ın ek tazminat talebi gibi istekleri de göz önüne alınca bu davanın daha uzun süre heyecanını yitirmeyeceği açık bir biçimde görülüyor.

İlgili >> Apple’ın Cevap Dosyası

İLGİLİ HABERLER