Teknoloji

Apple, Samsung ve LG ABD akıllı telefon pazarında ivme kazandı

iphone-6-plus-inceleme-00001

Araştırma şirketi comScore tarafından açıklanan rakamlar, ABD akıllı telefon pazarının son durumunun fotoğrafını çekiyor. Ülkedeki 182 milyon akıllı telefon kullanıcısının yarısından biraz fazlasının Android işletim sistemini tercih ettiği belirtilirken, işletim sistemi pazarının ikinci sırasında iOS bulunuyor. Yüzde 53 pazar payına sahip Android’i ve yüzde 41.6 pazar payına sahip iOS’i yüzde 3.4 ile Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone izliyor. BlackBerry ise halen ABD mobil işletim sistemi pazarının yüzde 1.8’lik kısmını elinde tutuyor.

abd-akilli-telefon-isletim-sistemi-100215

Akıllı telefon üreticileri arasındaki yarışta işler kızışsa da, Apple ve Samsung halen pazarın önemli bir kısmını kontrol etmeyi sürdürüyor. iOS’in yüzde 41.6’lık pazar payı doğal olarak iPhone’un da pazar payına yansıyor. 75.7 milyon iPhone ile Apple, ABD’de akıllı telefon üreticileri arasında zirvede yer alıyor.

Apple’ı yüzde 29.7’lik pazar payı ile Samsung takip ediyor. comScore’un daha önceki raporunda Samsung’un pazar payı yüzde 29 olarak açıklanmıştı. Güney Koreli şirketin ABD’deki pazar payını genişletmesinde akıllı telefon pazarındaki yüzde 4’lük büyümenin de etkili olduğu düşünülüyor. Pazar payını yüzde 1.1 oranında artıran bir diğer Güney Koreli üretici LG de ABD akıllı telefon pazarının yüzde 8’lik kısmını elinde bulunduruyor.

abd-akilli-telefon-uretici-100215

Motorola’nın ABD pazarındaki payı yüzde 5.4’ten yüzde 5.2’ye gerilerken, ilk beş üretici arasında en büyük kan kaybını HTC’nin yaşadığı görülüyor. Yüzde 0.7 oranında düşüş yaşayan HTC’nin ABD pazarındaki payı yüzde 3.7’ye indi. 2014’ün son çeyreğine ait olan rakamların yılbaşı öncesindeki satış performansı konusunda net bir tablo çizmediğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER