Teknoloji

Apple ve Samsung’un patent anlaşmazlıklarının çözümü için uzlaşması zor gözüküyor

Uzun süredir devam eden patent anlaşmazlıklarını çözmek için görüşmeye başladıkları söylenen Apple ve Samsung’un nihai bir çözüme ulaşması pek kolay gözükmüyor. Taraflar arasındaki ikinci dava süreci bu ayın başında tamamlanmasının ardından mahkeme her iki şirketin de bir durum güncellemesi yayınlamasını zorunlu kılmıştı. Avukatlar tarafından kaleme alınan ve mahkemeye gönderilen bu güncellemelerde daha önceki uzlaşma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığına ve mahkemedeki tutumların da uzlaşma ümidini azalttığına dikkat çekildi.

apple-samsung-dava-240512

Apple cephesi Samsung’un baş avukatı John Quinn’in Apple’ı ”cihatçı” olarak tanımlaması ve dava sürecini ”Apple’ın Vietnam’ı” olarak tanımlamasından duyduğu rahatsızlığı belirtti. Apple’ın hukuk bürosu WilmerHale tarafından Samsung’un hukuk bürosuna gönderilen mektupta şirketin bu açıklamalardan ötürü uzlaşma görüşmelerine ekstra zaman harcama konusunda çekinceleri olduğu ifade edildi. Apple Samsung’u ”anlaşma görüşmelerini kullanarak Apple ürünlerini klonlama lisansını elde etmeye çalışmak” ile de suçladı ve Samsung’un bu tutumunun gerçeğe ters düştüğünü öne sürdü.

Samsung ise Apple’ı mahkeme zaferlerini kullanarak kendi koşullarını dikte ettirmeye çalışmakla suçladı ve patent telif ödemeleriyle ilgili tartışmaları da Apple’ın tutumuna örnek olarak gösterdi. Baş avukatının yaptığı açıklamalarının uzlaşma isteğiyle ilgisi olmadığını belirten Samsung, Apple’ın çözüme taş koyacağı yönündeki inancını da açık biçimde belirtti.

Mahkemeye sunulan belgeler davanın hakimi Lucy Koh’un tüm çabalarına rağmen iki teknoloji devinin de uzlaşma konusunda ne denli inatçı olduğunun görülmesi bakımından önem taşıyor. Karşılıklı güvensizliğin açık biçimde görüldüğü belgelerin yayınlanmasının ardından olası uzlaşma görüşmelerine dair umutlar da biraz daha azalmış oldu.

İlgili >> Mahkeme Belgesi (PDF)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER