Manşetler

Apple Samsung ile süren davasına Jelly Bean’li Galaxy S III, Galaxy S III mini, Galaxy Note II gibi cihazları eklemek istiyor

Haftasonuna girilirken teknoloji dünyasının merkezi ABD tatilde olduğu için çok fazla önemli gelişme yoktu. Ancak Apple’ın avukatları tatil matil dinlemiyor gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi Samsung son olarak en son çıkan iPad, iPhone ve iPod touch modellerini Apple ile ABD’de sürmekte olan ikinci davanın dosyasına eklemek için başvuruda bulunmuştu. Bunun öncesinde davaya bakan hakim iPhone 5, Galaxy S III, Galaxy Note ve Galaxy Note 10.1’in de dava dosyasına girmesine karar vermişti.

galaxy-siii-mini-product-image4Hakimin iki tarafa da daha önce talep ettikleri cihazları dava dosyasına eklemelerine izin vermesi sadece Samsung’u değil, Apple’ı da tatmin etmemiş gibi görünüyor. FOSS Patents’ten Florian Mueller’in verdiği habere göre Apple altı farklı cihazın daha dava dosyasına girmesi için başvuruda bulundu. Android Jelly Bean ile çalışan Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Tab 8.9 WiFi, Galaxy Tab 2 10.1, Rugby Pro ve Galaxy S III mini’nin de dava dosyasına eklenmesi isteniyor.

Duruşmaları 2014 yılında yapılacak davaya bakan hakim her iki şirketin daha sonra farklı cihazlar için yeni davalar açmaması amacıyla dava konusu cihaz kapsamına yenilerinin eklenmesine izin vermişti. Bundan sonra her iki şirketten gelen yeni cihaz taleplerine, tahmin ediyoruz ki hakim yine aynı gerekçelerle olumlu yanıt verecektir.

İlgili >> FOSS Patents

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER