Teknoloji

Apple Samsung ile arasındaki ikinci patent ihlal davasına Galaxy S4’ü eklemeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasındaki hukuk savaşının bir diğer perdesi 2014’ün ilkbaharında yine ABD’de açılacak. Bu dava için hazırlıklarını sürdüren Apple, ezeli rakibinin yeni gözde telefonu Galaxy S4’ü de iOS’in kullanıcı arayüzü patentlerini ihlal ettiğini öne sürdüğü 22 cihazın arasına eklemeye çalışıyor. Şirket tarafından Kaliforniya eyaletindeki Bölge Mahkemesine gönderilen yazıda Galaxy S4’ün incelendiği ve cihazda Apple’a ait patentlerin ihlal edildiğine karar verildiği ifade edildi.

samsung-galaxy-s4-240413

Apple’ın Galaxy S4’ü patent ihlalinde bulunan akıllı telefonlar ve tabletler listesine eklemesi için listeden bir cihazı herhangi bir önyargı olmadan çıkarması gerekiyor. Halihazırda Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy Nexus gibi akıllı telefonların bulunduğu listedeki cihaz sayısını artırmak davanın hakimi Lucy Koh tarafından koyulan limit nedeniyle mümkün değil. Apple geçtiğimiz yılın haziran ayında Samsung’un o dönemki gözde telefonu Galaxy S III için henüz ABD’de piyasaya sürülmeden bir satış yasağı getirmeye çalışmıştı.

Apple’a benzer iddialarla yanıt veren Samsung’un da patent ihlali iddiasında bulunduğu cihazlar için ayrı bir listesi mevcut. Bu listede iPhone, iPod, iPad, Mac ve Apple TV serilerinden çeşitli ürünler bulunsa da, Samsung’un listesi henüz son şeklini almış değil. Mahkeme her iki taraftan da listedeki cihaz sayısını azaltmalarını isterken, Apple’ın kendisine daha büyük tehdit oluşturabilecek Galaxy S4’ü bu listeden çıkarması pek olası gözükmüyor.

İlgili >> ABD Federal Bölge Mahkemesi

İLGİLİ HABERLER