Teknoloji

Apple Samsung Galaxy Tab 7.7’nin yasaklanması davasını kazandı

Apple Samsung Galaxy Tab 7.7’nin Almanya’da yasaklanması için yeni bir karar aldırdı. Zaten Samsung bu karar çıkmadan önce, geçtiğimiz cumartesi günü Galaxy Tab 7.7’yi Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA tüketici elektroniği fuarındaki standından kaldırmıştı. Düsseldorf Mahkemesi Apple’ın başvurusunu kabul etti ve bu yeni Android tabletinin satış ve tanıtımının yasaklanmasına karar verdi.

Samsung adına Bloomberg’e konuşan temsilci James Chung, şirketinin mahkeme kararına saygı duyduğunu belirtti. Bununla birlikte verilen kararın Almanya’daki müşterilerin seçimini olumsuz şekilde sınırladığına da dikkat çekti. Geçtiğimiz cumartesi günü Samsung’un IFA’daki stand görevlileri Galaxy Tab 7.7 demo cihazlarını kaldırmış, yerlerine Galaxy Note ve Wave 3 cihazlarını yerleştirmişti. Samsung bu hamleyi kendi rızasıyla yaptığını belirtmişti. Aslında her bir Galaxy Tab 7.7 demo cihazının arkasına tasarımın değişebileceğini ve Almanya’da satışa sunulmayabileceğini belirten etiketler de yerleştirilmişti. Görünen o ki, Samsung bu etiketlerin IFA’da sergilemek için yeterli olacağını düşünmüş ve mahkemenin aleyhinde bir karar vermeyeceğini düşünmüştü. Ne var ki, mahkemeden Apple’ın lehine bir karar çıktı.

Samsung yasağın kaldırılması için Apple’a karşı yasal girişimde bulunacak. Zaten şirketin bir diğer Honeycomb tableti Galaxy Tab 10.1’in Almanya’daki satışı daha önce çıkan yasaklama kararı sonucunda engellenmişti.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER