Manşetler

Apple Samsung Galaxy Tab 7.7’nin satışını Avrupa Birliği genelinde ihtiyati tedbir koydurttu, 10.1N için yaptığı itirazı kaybetti

samsung-galaxy-tab-7-7-00029

Almanya’daki Düsseldorf Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından verilen karar Apple ile Samsung arasındaki hukuk savaşına yeni bir boyut kazandıracak. Karaa göre Güney Koreli şirketin yeniden tasarlayarak piyasaya sürdüğü Galaxy Tab 10.1N’in Almanya’da satışına izin çıktı, ancak mahkemenin Galaxy Tab 7.7 için koyduğu satış yasağı kararı tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak.

Apple Galaxy Tab 10.1N’ye de yasak koydurmak için girişimde bulunmuştu, ancak Düsseldorf Bölge Mahkemesi geçtiğimiz şubat ayında şirketin bu yöndeki taleplerini yeniden tasarlanmış tabletin orijinal Galaxy Tab 10.1’den yeteri kadar ayırt edilebilir olduğu ve bu nedenle Galaxy Tab 10.1 için alınmış olan ihtiyati tedbir kararının uygulanamayacağı gerekçesiyle geri çevirmişti. Bir üst mahkemeden çıkan kararla birlikte bu karar da desteklenmiş, Apple için de temyiz yolları kapanmış oldu. Samsung yayınladığı bir açıklamayla mahkemenin Galaxy Tab 10.1N ile ilgili olarak verdiği karara karşı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Galaxy Tab 7.7’de ise daha farklı bir tablo karşımızda duruyor. Apple bu tablet için Avrupa Birliği genelinde geçici yasaklatma kararı aldırmayı başardı. Daha önce bu daha küçük ekranlı tablet sadece Almanya’da satılamıyordu. Son kararla birlikte Samsung’un ana merkezinin bu tableti herhangi bir Avrupa Birliği üye ülkesinde satmasının önüne geçilmiş oldu. Samsung’dan bu karara gelen açıklama tahmin edilebileceği gibi biraz daha negatif yorumlar içeriyor. Güney Koreli şirket mahkemenin kararından dolayı hayalkırıklığına uğradığını, ürünlerinin Avrupa Birliği genelindeki tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olmasını garanti altına almak amacıyla Apple’ın iddialarına karşı savunma yapılması ve fikri hakların korunması için aralarında hukuki yollar da bulunmak üzere her türlü önleme başvuracağını dile getirdi.

Samsung Galaxy Tab 10.1N Türkiye’de satışa sunulmuş olan bir tablet değil. Ne de olsa orijinal tablet Galaxy Tab 10.1’in satışına yönelik hukuki bir engel bulunmamaktaydı. Aynı şekilde Galaxy Tab 7.7 de ülkemizde herhangi bir engel bulunmadan satılmakta.

İlgili >> News Organizer, FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER