Teknoloji

Apple eski Samsung telefonlarının satışının yasaklanması için açılmış davayı kazandı

Apple eski Samsung telefonlarının satışının yasaklanması için açılmış davayı kazandı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

apple

Apple ile Samsung arasında uzun zamandır devam eden patent anlaşmazlığında Apple yeni bir zafer kazandı. Ancak bu zafer Samsung’a pek zarar verecek gibi görünmüyor. iPhone üreticisi patentlerini ihlâl eden bazı Samsung telefonlarında değişiklikler yapılmasına yönelik mahkeme kararı elde etti. Ne var ki, ihlâlde bulunduğu kanısına varılan cihazlar çoktan piyasadan kalktığı için bu kararın fiili anlamda bir değeri bulunmuyor.

İki şirket arasındaki anlaşmazlık Galaxy S II ve Galaxy Nexus gibi cihazlarda kullanılan otomatik düzeltme ve kaydırarak kilit açma gibi özelliklere yoğunlaşıyor. Daha eski modeller zaten Samsung tarafından tedarik döngüsünden kaldırılmıştı. Bu hafta içinde ihtiyati tedbir için verilen karar sadece bu ve benzeri cihazları etkiliyor ve Samsung’a yazılım ihlâli yapmayı veya yazılımı izinsiz kullanan cihazları piyasadan kaldırmasını emrediyor.

Samsung, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Amerikan müşteriler tarafından kullanılan ve sevilen amiral gemisi akıllı telefonların ABD’de satışına ve müşteri hizmetleri desteğine devam edileceğini kaydetti. Şirket, ilgili kararın Amerikan müşterileri etkilemeyeceğini de belirtti. Bununla birlikte Apple’ın yargı sistemini kötüye kullanarak gelecek nesillerin müşteri seçimlerini etkileyebilecek kötü bir yasal örnek oluşturduğunu ekledi.

Bloomberg’in de belirttiği gibi, karar Samsung’u kısa vadede etkilemeyebilir. Ancak Apple’a gelecekteki patent anlaşmazlıkları üzerinde pazarlık yürütürken daha güçlü kılabilir. Bu arada hafta içinde aralarında Google ve Facebook’un da bulunduğu çeşitli teknoloji şirketleri anlaşmazlık kapsamında Samsung’un itirazını dinlemek için temyiz mahkemesine başvuruda bulundu.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl