Teknoloji

Samsung Apple ile olan hukuk savaşını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-samsung-mahkeme-250812

Samsung’un Apple ile girdiği yüz milyonlarca dolarlık patent mücadelesini kaybetmesinin üstünden yaklaşık 3 yıl geçmiş durumda. İlgili bölge mahkemesinin tazminat miktarı konusundaki itirazını reddetmesiyle de yılmayan Güney Koreli şirket, şimdi de mücadelesini ABD Yüksek Mahkemesi’nin nezdine taşıdı. Samsung, konuya ilişkin başvurusunu geçtiğimiz gün mahkemeye sundu.

Samsung tarafından sunulan dava dilekçesinde, patent ihlâli ve inovasyon arasındaki çizginin daha net çizilmesi gerektiği belirtildi. Güney Koreli şirketin ABD Yüksek Mahkemesi’ne sunduğu itirazdan istediği sonucu alması beklenmese de, Google ve Facebook gibi Silikon Vadisi’nin önemli şirketlerinin davanın gündeme alınması için Samsung’a destek vermesi öngörülüyor. Mahkemenin sürece dahil olup olmama konusunda karara varması için önümüzdeki haziran ayının sonuna kadar süresi bulunuyor.

Samsung, ürünlerinin Apple patentlerini ihlâl etmediği konusundaki iddialarını kanıtlama konusunda belli aşamalar kaydetmeyi başardı. 2012’de alınan orijinal kararda Samsung’un Apple’a 1 milyar dolar tazminat ödemesine hükmedilmiş, ancak bu rakam daha sonra 930 milyona indirilmişti.

Alınan başka bir kararda ise cezanın 382 milyon dolarlık kısmının yeniden değerlendirilmesi hükmüne varılmıştı. İki şirket arasında 2014 yılında başlayan başka bir davada ise Samsung’un Apple’a 119 milyon dolar ödemesine hükmedilmişti.

İLGİLİ HABERLER