Apple’ın iPhone 15 serisini tanıtmasına sayılı saatler kaldı. Güney Kore kaynaklı son haberlere göre, yeni iPhone’larda kullanılacak OLED panellerin büyük çoğunluğunun tedariği Samsung tarafından sağlanıyor. Kaynaklar, Çinli BOE tarafından üretilen OLED panellerin büyük kısmının Cupertino merkezli şirketin kalite kontrol testlerini geçemediğini ve iPhone üreticisinin de çareyi Samsung’a verdiği siparişleri artırmakta bulduğu söyleniyor.
iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılan LPTO OLED panellerin LG ve Samsung tarafından üretildiği tahmin ediliyordu. BOE’nin ise iPhone 15 ve 15 Plus’ın OLED ekranlarını hazırladığı öngörülüyordu. Ancak BOE’nin ekranlarının kalite gereksinimlerini karşılamadığı ve üretim paylarının yeniden belirlendiği söyleniyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung, OLED MacBook Pro ekranlarını üretmeye hazırlanıyor

Bellek maliyetlerindeki artış küresel akıllı telefon satışlarını yüzde 6 düşürdü

Apple OLED MacBook Pro için kritik tercihini Samsung’dan yana kullandı

Apple bellek krizi yüzünden iPhone fiyatlarını artırabilir

Upgrade programında ödeme gecikirse iPhone kilitlenecek mi? Apple yanıt verdi
Dedikodulara göre, Çinli üretici Face ID için gerekli ekran delikleri konusunda problem yaşadı. Bu da Apple’ın son dakikada tedarik planını değiştirmesine yol açtı. Eğer BOE sorunlarını çözmeyi başarabilirse 2024’te üretilecek iPhone’lar için sipariş almayı başarabilir. Ancak bu konuda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil.
Apple iPhone 15 serisini bu akşam tanıtacak
Apple, iPhone 15 serisini bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak etkinlikte tanıtacak. Bu etkinlikte yapılan en önemli duyuruları Teknoblog’da ve sosyal medya kanallarımızda takip edebilirsiniz.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


