Teknoloji

Apple iPhone 15’in OLED panellerinin büyük kısmını Samsung’dan alıyor

apple iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 serisini tanıtmasına sayılı saatler kaldı. Güney Kore kaynaklı son haberlere göre, yeni iPhone’larda kullanılacak OLED panellerin büyük çoğunluğunun tedariği Samsung tarafından sağlanıyor. Kaynaklar, Çinli BOE tarafından üretilen OLED panellerin büyük kısmının Cupertino merkezli şirketin kalite kontrol testlerini geçemediğini ve iPhone üreticisinin de çareyi Samsung’a verdiği siparişleri artırmakta bulduğu söyleniyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılan LPTO OLED panellerin LG ve Samsung tarafından üretildiği tahmin ediliyordu. BOE’nin ise iPhone 15 ve 15 Plus’ın OLED ekranlarını hazırladığı öngörülüyordu. Ancak BOE’nin ekranlarının kalite gereksinimlerini karşılamadığı ve üretim paylarının yeniden belirlendiği söyleniyor.

Dedikodulara göre, Çinli üretici Face ID için gerekli ekran delikleri konusunda problem yaşadı. Bu da Apple’ın son dakikada tedarik planını değiştirmesine yol açtı. Eğer BOE sorunlarını çözmeyi başarabilirse 2024’te üretilecek iPhone’lar için sipariş almayı başarabilir. Ancak bu konuda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil.

Apple iPhone 15 serisini bu akşam tanıtacak

Apple, iPhone 15 serisini bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak etkinlikte tanıtacak. Bu etkinlikte yapılan en önemli duyuruları Teknoblog’da ve sosyal medya kanallarımızda takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER