Teknoloji

Apple Samsung cihazlarına yönelik yasaklatma duruşmasının erkene alınmasını istiyor

Apple ile Samsung arasındaki hukuk savaşının ABD ayağına baktığımızda, son olarak her iki tarafın aralık ayı başında mahkeme kararı duruşması için Hakim Lucy Koh’un karşısına çıkacağını, bunun yanı sıra Apple’ın jüri kararıyla patent ihlâli yaptığına karar verilen Samsung cihazlarından sekiz tanesi için ABD’de yasaklatma talebinde bulunduğunu görüyoruz. FOSS Patents sitesinin haberine göre Apple’ın mahkeme kararını şu an için belirlenen tarih olan 6 Aralık tarihinden önce çıkarması mümkün. Çünkü Cupertino şirket Hakim Koh’a duruşma tarihini öne çekmesi için başvuruda bulundu.

Apple’ın bu hamleyi yapması sürpriz sayılmaz, ne de olsa kazanan taraf oldu ve bir an önce bunun sonuçlarını görmek istiyor. Samsung ise Galaxy Tab 10.1 cihazının üzerindeki satış yasağını kaldırmanın derdinde, çünkü jüri kararına göre bu cihaz Apple’ın patentlerinin hiçbirisini ihlâl etmiyor. Samsung Galaxy Tab 10.1’in kaderini belirleyecek duruşma 20 Eylül tarihinde yapılacaktır. Apple şimdi kendi yasaklama talebiyle ilgili duruşmanın Samsung’un talebinin görüşüleceği duruşmadan önce gerçekleşmesini arzu ediyor.

Apple’ın kendi talebinin görüşüleceği duruşmayı öne çekmesini istemesinin nedenlerinden bir tanesi Samsung’un bu cihazları alışverişin canlandığı yıl sonu döneminde satmasının önüne geçmek. Samsung’un duruşma sırasında talep ettiği gibi Apple da her iki tarafa eşit muamele yapılmasını istiyor, kendi yasaklatma talebinin Samsung’un Galaxy Tab 10.1’in yasağını kaldırtmak için bulunduğu talepten daha önemli olduğunu iddia ediyor. Bu arada Apple, jürinin Galaxy Tab 10.1 ile ilgili olarak verdiği kararı tersine çevirmek için “Kural 50” önerisini de mahkemeye sundu, bu durum Galaxy Tab 10.1’in yeniden piyasaya çıkışının önlenmesinin şirket için önceliklerden bir tanesi hâline geldiği ortaya çıkmış oldu.

Hakim Koh’un bu noktada nasıl bir karar vereceğini kestirmek güç. Belki Apple’ın eşit muamele talebini haklı bularak 6 Aralıktaki duruşma tarihini öne çekebilir. Bununla birlikte henüz mevcut yasaklama talebi görüşülüp karara bağlanmadan yeni bir tur yasaklama talebinde bulunan Apple’ın bu tutumundan rahatsız olup takvimi olduğu gibi bırakabilir. Anlayacağınız, duruşma bitip jüri kararını vermiş olsa da, her iki şirket arasındaki hukuk savaşının ABD ayağı o kadar kolay kapanmayacak gibi görünüyor.

İlgili >> FOSS Patents

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER