Teknoloji

Apple sağlık alanında çığır açacak yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor olabilir

apple saglikApple’ın marka popülaritesi, şirketin üretme ihtimali olan cihazların bile ilgi uyandırmasına neden oluyor. Bu da Apple markasını taşıyan müstakbel cihazlara dair haberlerin gündemde yer bulmasını sağlıyor. Çin menşeili Economic Daily News isimli internet sitesinin ortaya attığı yeni bir iddia, bu duruma somut bir örnek teşkil ediyor.

Habere göre, Apple sağlık alanında çığır açacak yeni bir cihazı 2017’de tanıtacak. Söz konusu cihazda kullanılacak teknolojinin 2017 model iPhone’a yerleştirileceği de haberde dile getirilen iddialar arasında yer alıyor.

Haberde cihazın kalp atış hızı ve kan şekeri seviyesi ölçeceği belirtilse de, diğer yetenekleri konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor. Cupertino merkezli şirketin akıllı saati Apple Watch, hali hazırda kalp atış hızını ölçebiliyor. Kan şekeri ölçümü de Apple Watch’a eklenmesi muhtemel özellikler arasında yer alıyor. Bu özellikler ışığında Apple’ın sağlık cihazının çığır açması pek olası gözükmüyor.

Apple sağlık sektörüne ilişkin kısıtlamalar nedeniyle temkinki davranıyor

Bazıları haberde bahsi geçen cihazın yeni Apple Watch olabileceğini belirtiyor. Ancak bu ihtimal de kulağa pek olası gelmiyor. Cupertino merkezli şirketin CEO’su Tim Cook geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada sağlık sektöründeki ürünlerini Apple Watch’tan bağımsız biçimde geliştirmeyi istediklerini belirtmişti. Cook, sağlık sektörüne ilişkin düzenlemelerin Apple Watch’un gelişimini etkilememesi için bu şekilde hareket edeceklerini dile getirmişti.

Apple’ın sağlık alanında daha fazla kapasite barındıran ve yerleşik sensörlerinin sayısı artırılmış saat kayışları hazırlaması, en makul ihtimal gibi gözüküyor. Ancak şu an için elde bu konuya dair sağlıklı öngörüler yapmayı sağlayacak veriler bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER