Bilim

Apple sağlık çalışanları için yüz kalkanı üretiyor

apple ceo tim cook sağlık

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin küresel koronavirüs salgınıyla mücadeleye karşı verdiği destekle ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Cook’un resmi Twitter hesabından paylaştığı videoya göre; Apple, 20 milyondan fazla maskeyi devletlerle işbirliği yaparak sağlık çalışanlarına ulaştıracak. Şirket, bu maskelerin tedariğinde küresel tedarik zincirinden yararlandığını belirtti.

Apple’ın koronavirüs salgınıyla mücadeleye katkısı bununla da sınırlı kalmıyor. Cook; şirketin ürün tasarımı, mühendislik, operasyon, paketleme ekiplerinin ve tedarikçilerinin bir araya gelerek sağlık çalışanları için yüz kalkanı tasarladığını ve ürettiğini belirtti. Apple’ın dağıtımını da sağladığı bu yüz kalkanlarının bir örneği videoda Cook tarafından gösterildi.

Cook, yüz kalkanlarının ilk olarak ABD’de Santa Clara Vadisi’nde bulunan Kaiser hastane tesislerinde kullanıldığını ve doktorlardan gelen geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu dile getirdi.

Apple CEO’su, bu kalkanın sevkiyatının yüzlük kutularla yapıldığını ifade etti. Her bir kalkanın iki dakikadan kısa bir süre içinde ayarlandığını söyleyen Cook, kalkanların kişiye göre ayarlanabilir olduğunu da sözlerine ekledi. Kalkanların hem malzeme tedariği hem de üretimi ABD ve Çin’de yapılıyor.

Apple, sağlık çalışanları için bu kriz döneminde her hafta 1 milyon yüz kalkanı sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Dağıtıma ABD’den başlayan şirket, kısa süre içinde dünya genelindeki sağlık çalışanlarına yüz kalkanları ulaştırmayı planlıyor. Cook, Apple olarak sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına hızlı ve küresel bir ölçekte yanıt vermeyi hedeflediklerini ve bunu yaparken de özel yollar aradıklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER