Teknoloji

Safari’de sekmeleri sabitlemek ve sesli sekmeyi kolayca bulmak mümkün hâle geliyor

apple-safari-080615-1

Apple’ın WWDC 2015 açılış etkinliğinde sahneye çıkan Craig Federighi, yeni OS X sürümü El Capitan’ın duyurusunu yapmasının ardından sürümün işletim sisteminin demirbaş elemanlarından bazılarına getirdiği yenilikleri anlatmaya koyuldu. Apple’ın internet tarayıcısı Safari’ye OS X El Capitan ile birlikte gelen yeni özelliklerden bazıları, Google Chrome kullanıcılarına oldukça aşina gelecek türden. Yeni Safari sürümüyle birlikte kullanıcılar kolay gezinme için sekmeleri sabitleyebilecek. Buna ek olarak, ses çalınan sekmelerin kolaylıkla tespit edilebilir ve seslerinin kolaylıkla kısılabilir hâle gelmesi Safari’nin diğer göze çarpan yenilikleri arasında sayılıyor.

Kullanıcılar Safari’nin gürültülü sekmesini yerleştirilen hoparlör ikonu sayesinde kolaylıkla tespit edebilecek. Sabit pinlerde ise web sayfalarının logoları bir ikon olarak ekranın sol üst kısmına yerleştirilecek. İkonlara tıklandığı zaman da söz konusu web sitesi yeni bir sekmede açılacak. Böylelikle sıklıkla ziyaret edilen adreslere ulaşmak daha kolay hâle gelecek.

apple-safari-080615-2

Google Chrome söz konusu özellikleri uzun bir süredir sunuyordu. Ancak internet tarayıcısının sistem kaynaklarının kullanımı konusunda her geçen gün biraz daha talepkâr hale gelmesi, Apple’ın Safari’deki yeniliklerini anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER