Teknoloji

Apple Safari ve Microsoft Edge’in rekabetinde Safari yeniden öne geçti

apple safari

Apple Safari internet tarayıcısını Mac, iPhone ve iPad’lerde ön yüklü şekilde sunuyor. Buna rağmen, Safari masaüstü internet tarayıcısı pazarında geçtiğimiz yıl Microsoft Edge’in gerisine düşmüştü. Ancak Statcounter’ın nisan ayına ait verileri, Safari’nin ikinci sırayı Edge’den geri aldığını gösteriyor.

Statcounter web tarayıcılarının popülaritesini farklı internet sitelerinden topladığı verilerle ölçüyor. Safari nisan ayının verilerine göre, yüzde 11.87’lik pazar payıyla listede ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise yüzde 11 ile Microsoft Edge bulunuyor.

Google Chrome Apple Safari ve Microsoft Edge’in rekabetinden çok uzakta

Google Chrome yüzde 66.13’lük pazar payıyla dünyanın en popüler masaüstü internet tarayıcısı olmayı sürdürüyor. Statcounter’ın 2022’ye ait verileriyle karşılaştırma yapıldığında Safari’nin pazar payının yüzde 2, Edge’in pazar payının ise yüzde 1 oranında arttığı görülüyor. Rakipleri arasındaki rekabetten çok uzakta olan Google Chrome’un pazar payında ise bir değişiklik söz konusu değil.

Dünyanın en popüler internet tarayıcıları sıralamasında Google Chrome, Apple Safari ve Microsoft Edge’i sırasıyla Mozilla Firefox, Opera ve Internet Explorer takip ediyor. İlk üç ve takipçileri arasında da hatırı sayılır bir fark söz konusu.

İLGİLİ HABERLER