Teknoloji

Apple Safari için USB güvenlik anahtarı desteği sunmaya başladı

apple safari
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Safari kullanıcılarına internet sitelerindeki hesaplarına hızlı ve güvenli biçimde giriş yapabilmeleri için yeni bir seçenek daha sunmaya başladı. Safari için yayınlanan en yeni ön izleme sürümü, kullanıcıların internet sitelerindeki hesaplarına USB güvenlik anahtarlarını kullanarak girebileceklerini gösteriyor.

Safari Teknoloji Ön İzlemesi 71 için hazırlanan sürüm notlarına bakıldığında karanlık mod, web animasyonları gibi yenilikler görülüyor. Güvenlik tarafından bakıldığında ise WebAuthentication API için destek sunulmaya başlaması en önemli değişikliklerden biri olarak göze çarpıyor.

Apple’ın en yeni internet tarayıcısının ön izleme sürümünü indirenler, diledikleri takdirde USB tabanlı CTAP2 anahtarlarıyla sitelere giriş yapmalarını sağlayabilecek özelliği aktif hâle getirebilecek. Metin tabanlı şifrelere göre daha sağlam bir koruma vadeden USB güvenlik anahtarları, siber saldırganların farklı yöntemlerle kullanıcıların hesaplarına ulaşmalarını da zorlaştırıyor.

USB güvenlik anahtarları için destek sunmaya başlayan ilk popüler tarayıcı Mozilla Firefox olmuştu. Firefox’u bir süre sonra Google Chrome izlemişti. Apple Safari de bu gruba katılan en son tarayıcı oldu. USB güvenlik anahtarları Facebook, Twitter ve Microsoft Office 365 gibi platformlara giriş için kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER