Teknoloji

Apple Safari 6’yı da indirmeye sundu

Apple, Mountain Lion ile birlikte çeşitli OS X uygulamalarını da güncelledi, bunların arasında Safari 6 da bulunuyor. Güncellenmiş internet tarayıcısı Mountain Lion’ın yanı sıra Lion üzerinde de çalışacak. Akıllı Arama Alanı, Çevrim Dışı Okuma Listesi, Do Not Track, şifre bölmesi ve Çinli arama motoru Baidu’ya dair özel destek yenilikler arasında bulunuyor. Ne var ki, Safari 6’nın bazı özellikleri sadece Mountain Lion üzerinde çalışabilecek.

iCloud Sekmeleri sadece Mountain Lion üzerinde çalışacak özelliklerden bir tanesi. Bu özellik kapsamında Mountain Lion yüklü cihazınızda açtığınız sekmeler iOS cihazınızda Safari’yi açtığınızda da karşınıza çıkacak. Sekme Görünümü özelliğiyse internet tarayıcısı üzerindeyken trackpad üzerinde çimdikleme hareketi yaptığınızda açık olan tüm sayfaları kart dizini şeklinde görmenize olanak sağlıyor. Okuma Listesiyse web siteleri üzerindeki yazı veya makaleleri kaydetme ve artık onlara internete bağlı değilken bile ulaşma ve okuma imkanı sağlıyor.

Safari 6 ile birlikte adres çubuğu ile arama çubuğu da birleşti, böylelikle Chrome’da olduğu gibi adres girme ve arama terimi yazma işlemleri tek bir çubuk üzerine toplanmış oldu. Do Not Track özelliğiyse web sitelerini sizin aktivitelerinizi takip etmeme veya herhangi bir çerez kabul etmeme ve kaydetmeme konusunda uyarıyor. Şirre bölmesi web siteleri için kaydedilmiş kullanıcı giriş detaylarının kayıtlarını yönetmeye izin veriyor.

Apple’ın internet tarayıcısının en son sürümünü indirmek isteyenler aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edebilir. Bu arada Safari’nin bu güncellemelerinin Windows’a gelmesini bekleyenler biraz hayalkırıklığına uğrayacak, çünkü Apple Windows versiyonunun indirme sürümünü kaldırmış gibi görünüyor. Ancak bu doğrudan bağlantı çalışmaya devam ediyor.

İlgili >> Apple Safari

İLGİLİ HABERLER