Teknoloji

Apple saat yüzü değiştirmeyi amaçlayan uygulamaları reddedecek

apple-watch-farkli-buyukluk-090315

Apple Watch satın alanların, en azından şu an için, ellerindeki saat yüzleriyle yetinmeleri gerekiyor. Zira, şirket saat yüzlerinin değiştirilmesine sıcak bakmıyor. App Store kurallarını güncelleyen Apple, öncelikli amacı saati göstermek olan Apple Watch uygulamalarını reddedeceğini açıkladı. Apple halihazırda üçüncü taraf saat arayüzlerinin Apple Watch’a yüklenmesi için bir yol sunmasa da, uygulamalar aracılığıyla kullanıcıların Apple’ın kısıtlamasının etrafından dolaşabileceği düşünülmüştü. Ancak pil ömrü ve performans sorunu gibi etkenler değerlendirildiğinde söz konusu çözümlerin pek faydalı olmayabileceği de belirtilmişti. Dolayısıyla Apple’ın aldığı kararı sürpriz şeklinde nitelemek pek mümkün değil.

Yine de, mevcut kısıtlamalar Apple Watch’ta farklı saat yüzlerine kapının kapatıldığı anlamına gelmiyor. Pek çok teknoloji yorumcusu uzun vadede şirketin özel saat yüzlerine izin vereceğini, ancak bunu ortaklıklar doğrultusunda yapabileceğini dile getiriyor. Apple Watch için saat yüzü oluşturulması işinin herkese açık hâle gelmemesinin altında ise Apple’ın estetik kaygılarının önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Apple Watch geliştiricilere keşfedilmeyi bekleyen başka alanlar sunuyor. Özellikle saat için hazırlanan yerel uygulamalar, şirketin üçüncü taraflarla işbirliği konusunda öncelik verdiği konular arasında bulunuyor. Cupertino merkezli şirket, Apple Watch’un saat yüzünü değiştirmek isteyenlere ise yazılım güncellemelerini düzenli olarak izlemelerini ve güncellemelerle gelen yeni saat yüzlerine göz atmalarını tavsiye ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER