Teknoloji

Apple Rusya’da iPhone fiyatlarını usulsüz olarak sabitlediği gerekçesiyle suçlu bulundu

iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple rusyaApple Rusya tarafından iPhone fiyatlarını uzun yıllar boyunca usulsüz olarak ayarladığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Rusya’nın rekabet kurumu Federal Anti-Tekel Servisi, Apple’ın Rusya ofisinin telefonun satış fiyatını yasalara aykırı biçimde belirlediğine hükmetti. Kararda Apple’ın ürünlerde indirim yapan satıcıların Apple tarafından sözleşme feshi ile tehdit edildiği belirtildi.

Apple’ın söz konusu uygulamaya iPhone 5 ile başladığı ve iPhone 6s’e kadar devam ettiği söyleniyor. Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, iPhone 7 için aynı uygulamanın sürdürüldüğüne dair bir işaret bulunamadı. Cupertino merkezli şirketten henüz karara ilişkin bir açıklama gelmedi.

The Financial Times’ın haberine göre, Apple’ın önünde karara itiraz etmek için üç aylık bir süre bulunuyor. Apple, itiraz reddedildiği takdirde Rusya’daki satışlarından elde ettiği gelirin yüzde 15’i oranında ceza ödemek zorunda kalabilir.

Apple Rusya ile soruşturma sürecinde işbirliği yaptı

Rusya’nın tekelle mücadele kurumu, Apple’ın soruşturma sürecinde işbirliği içinde olduğunu ve fiyat sabitleme uygulamalarına son verdiğini belirtti. Cupertino merkezli şirketin aynı durumla tekrar karşılaşmamak adına gerekli protokoller üzerinde çalıştığı da ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER