Teknoloji

Retina ekranlı MacBook Air’in Apple’ın 16 Ekim etkinliğinde tanıtılması beklenmiyor

apple-macbook-air-2013-110713

Apple’ın 16 Ekimde düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini görücüye çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz ay düzenlediği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtımı için etkinlik merkezi Flint Center’ın dışında ayrı bir yapı oluşturan Apple, 16 Ekim etkinliğini kendi yerleşkesi içinde gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte yenilenmiş ve iyileştirilmiş cihazların tanıtılması bekleniyor.

Apple’ın etkinlik davetiyesinde kullandığı “Çok zaman geçti” ibaresi şirketin uzun süredir yenilemediği ürünlerinin üzerine odaklanacağı anlamını verirken, bu ürünlerden birinin de Retina ekranlı bir MacBook Air olabileceği iddia edilmişti. Ancak Recode sitesinde yer alan habere göre, söz konusu cihazın bu haftaki etkinlikte görücüye çıkması beklenmiyor.

Haberde Apple’ın Retina ekranlı bir MacBook Air üzerinde çalıştığı, ancak cihazın bu hafta tanıtılmayacağı belirtildi. Şirketin Retina ekranlı MacBook Air yerine yeni iPad’lerini, Retina ekranlı yeni bir iMac ve OS X Yosemite üzerine odaklanması bekleniyor. Bu haberler Apple’ın OS X Yosemite işletim sistemli ve Retina ekranlı bir iMac üzerinde çalıştığına dair haberlerle örtüşüyor.

Apple Retina ekranı ilk kez 2010 yılında tanıttığı iPhone 4’te kullanmış, daha sonra 2012’de MacBook Pro serisini bu ekranla güçlendirmişti. Şirketin yeni iMac’te ince profili koruması, ancak gelişmiş Wi-Fi antenleri gibi yeni donanımlara yer vermesi bekleniyor. Yeni iMac’in 5120 x 2880 piksel çözünürlüğünde bir ekrana, AMD grafik işlemcisine ve Haswell yongaya sahip olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER