Teknoloji

Apple Retina ekranlı ve daha hızlı işlemcili iMac’in hazırlığını yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

imac-240913

Apple’ın Retina ekranlı yeni bir iMac versiyonunu test ettiği söyleniyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre, OS X Yosemite beta sürümlerinde Apple’ın şu sıralar ultra yüksek çözünürlüklü Retina ekranlar barındıran yeni bir iMac serisi üzerinde çalıştığını gösteren ipuçları bulunuyor. Ayrıca haberde yeni iMac’lerin bu sonbaharda OS X Yosemite ile birlikte çıkabileceği söyleniyor.

Henüz Apple’ın masaüstü bilgisayarlarında Retina ekranların yer aldığını görmedik. Cupertino merkezli şirket Retina ekranı ilk olarak 2010 yılında iPhone 4 ile birlikte kullanmaya başlamış, 2012 yılında MacBook Pro bilgisayarlarda da yüksek çözünürlüklü ve piksel yoğunluklu ekranları görmeye başladık. Ayrıca yine aynı yıl çıkan üçüncü ve dördüncü nesil iPad’lerde de Retina ekranlar bulunuyor. Her bir Retina ekranın çözünürlüğü büyüklüğe ve optimum kullanımda ekranın göze uzaklığına göre değişiyor.

Retina iMac’lerin ekranlarının çözünürlüğünün ne olacağı henüz kesinleşmedi. Ancak OS X Yosemite beta sürümlerinde 6400 x 3600, 5760 x 3240 ve 4096 x 2304 piksel çözünürlüklere dair referanslar bulunuyor.

Retina ekranın yanı sıra Apple’ın iMac’in ince profilini koruyacağını, ancak içerisine daha hızlı işlemciler ve iyileştirilmiş Wi-Fi antenleri yerleştireceği söyleniyor. Ayrıca şirket iMovie ve Final Cut Pro yazılımlarına da güncellemeler getirecek. Gelen güncellemelerle birlikte yüksek çözünürlüklü 4K görüntülerin düzenlenmesi için geliştirilmiş araçlar sunulacak.

Apple OS X 10.10 Yosemite sürümüyle ilgili ilk detayları geçtiğimiz haziran ayındaki WWDC 2014 etkinliğinde duyurmuş ve daha sonra da beta sürümlerini sunmaya başlamıştı. Şirket yeni işletim sistemini sonbaharda çıkaracak, ancak güncellemenin hangi gün dağıtıma sunulacağı henüz açıklanmadı. Geçen yıl meydana geleni göz önünde bulunduracak olursak, Apple’ın Yosemite’ı ekim ayında düzenleyeceği etkinlikle aynı gün sunmasını bekleyebiliriz. Gelen son dedikodular şirketin 21 Ekimde bir etkinlik düzenleyeceği şeklinde.

İLGİLİ HABERLER