Bilim

Apple ResearchKit’in uluslararası genişlemesi başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-researchkit-130315

Apple’ın ResearchKit uygulamaları bundan böyle sadece ABD’ye özgü olmayacak. Bundan böyle, Hong Kong ve Birleşik Krallık’ta yaşayanlar da MyHeart Counts uygulamasına erişebilecek. Uygulama, Stanford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir kalp hastalıkları çalışması için fiziksel aktivite ve kardiyak risk faktörü verileri topluyor.

MyHeart Counts, uluslararası platformda yayınlanan ilk Apple ResearchKit uygulaması oldu. Bilim adamlarının çalışmalarına katılımcı bulmak adına iPhone uygulamaları geliştirmesi üzerine kurulu olan ResearchKit platformu, daha önce sadece ABD’de gerçekleştirilen çalışmalarda kullanılabiliyordu. ABD’de mart ayında yayınlanan MyHeart Counts, ülkede bugüne kadar 41 binden fazla katılımcıya ulaşmış durumda.

Ancak bu rakamı sadece başlangıç olarak niteleyen araştırmacılar, MyHeart Counts’ı bugüne kadar fiziksel aktiviteyi ve kardiyovasküler sağlığı ölçen en büyük çalışma haline getirmeyi amaçlıyor. Uygulamanın uluslararası açılımının bu hedefe katkı sağlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Uluslararası açılımla birlikte MyHeart Counts’ın ABD’de yayınlanan versiyonunda da bazı değişiklikler yapıldı. Programa kaydolan iPhone sahipleri, bundan böyle davranışlarına ilişkin daha fazla geri bildirim alacak. Amerikan Kalp Derneği’nin tavsiyeleri de MyHeart Counts kullanıcılarına ulaştırılacak. Geri bildirimler sayesinde kullanıcıların beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmesi ve fiziksel olarak daha aktif hâle gelmesi amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER