Teknoloji

Apple söylentilere göre pazarlama faaliyetlerini güçlendirmek için reklam ajansı kuruyor

apple covid-19 satın alma

Apple sattığı ürünlerle olduğu kadar bu ürünler için özenle hazırladığı ikonik reklam kampanyalarıyla anılıyor. Ancak son yıllarda şirketin ürün yeniliğinde olduğu gibi, pazarlama konusundaki yeteneğini kaybettiğini söyleyenlerin sayısı az değil. Apple’ın bu algıyı değiştirmek adına reklam faaliyetlerini şirket içine taşıyacağına dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. AdAge şirketin reklam girişimine dair yeni detayları paylaşırken, projenin tahmin edilenden daha büyük olduğunu ortaya koydu. Habere göre, Apple’ın şirket içi reklam ajansında 1000 kişi çalışacak. Reklam sektörünü yakından takip edenler bu çalışan sayısının portföyünde birkaç büyük müşteri barındıran bir ajansın çalışan sayısına eşit olduğuna dikkat çekiyor.

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple şirket içi reklam ajansını oluşturma konusunda oldukça hırslı adımlar atsa da, bu durum şirketin diğer reklam ajanslarıyla çalışmaktan vazgeçeceği anlamına gelmiyor. AdAge’e göre, Apple reklam ajansını çalıştığı diğer reklam ajanaslarından daha iyi fikirler çıkması için bir koz olarak kullanmayı planlıyor. Apple’ın bu uygulamasının standart prosedürlerin dışında olduğu belirtilse de, reklam ajanslarının Apple gibi önemli bir müşteriyi kolay kolay gözden çıkaramayacağına dikkat çekiliyor.

Önemli reklam ajanslarından üst düzey isimleri bünyesine kattığı söylenen Apple’ın bu çabalarının bir fark yaratıp yaratmayacağı konusunda şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple’ın başkan yardımcısı Phil Schiller’ın reklam konusunda Samsung’un gerisinde kaldıklarını hissettiğini söylemesinin ardından girişilen bu geniş kapsamlı hareket, Cupertino merkezli şirketin hırsını ortaya koyuyor.

İlgili >> AdAge

İLGİLİ HABERLER