BilimManşetler

Apple 10’uncu yılında (RED)’e katılmak için daha fazla yol sunuyor

apple red
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple redApple, AIDS’e karşı mücadele eden küresel sağlık hareketi (RED)’e 10 yıldır büyük destek veriyor. Cihazlardan aksesuarlara, mobil uygulamalardan oyunlara, geride kalan on yıl boyunca (RED)’e özel, kırmızı rengin hakim olduğu birçok ürün gördük. Apple, böylelikle dünya çapında Global Fund’a en büyük katkıyı sağlayan kurumsal şirket unvanını da elinde bulunduruyor.

Bu yıl da Apple müşterileri sevdikleri oyunları oynarken, yılbaşı dönemi öncesinde sevdikleri için alışveriş yaparken veya The Killers imzalı, yılbaşına özel (RED) albümünü dinlerken bu mücadeleye destek verebilecekler. Önümüzdeki hafta boyunca, App Store’da yer alan; yarış ve spordan strateji, bulmaca veya aksiyona kadar birçok oyun kategorisindeki en popüler oyunlardan bazıları, sadece App Store’a özel olarak sınırlı bir süre için özel (RED) içerikleri sunacak. İlgili uygulama içi satın alımlardan elde edilen tüm gelir Global Fund’a bağışlanacak.

Apple RED oyunları

Katılımcı 20 oyun arasında Angry Birds 2, Angry Birds POP!, Best Fiends, Best Fiends Forever, Boom Beach, Candy Crush Jelly Saga, Clash of Clans, Clash Royale, CSR2, Episode, Farm Heroes Saga, FarmVille: Tropic Escape, FIFA Mobile, Hay Day, MARVEL Contest of Champions, PewDiePie’s Tuber Simulator, Plants vs. Zombies Heroes, SimCity BuildIt, War Dragons ve YAHTZEE With Buddies bulunuyor.

Apple, müşterilerin yıl boyu satın alabileceği mevcut PRODUCT(RED) ürün serisine ek olarak, bugünden itibaren iPhone 7 için Smart Battery Case, iPhone SE Kılıfı, Beats Solo 3 Wireless Kulak Üstü Kulaklık ve Pill+ Taşınabilir Hoparlör olmak üzere dört yeni (RED) ürününü de satışa sunuyor.

Beş kıtada bulunan 400’den fazla Apple Store, Apple’ın mağazalarında (RED)’e yönelik olarak sağladığı en geniş kapsamlı desteği sunarak, Dünya AIDS Günü için görünürlüğü artırmak amacıyla kırmızı logolar kullanacak veya (RED) vitrin çıkartmaları uygulayacak. Dünya çapındaki müşteriler de iTunes üzerinden doğrudan (RED)?e bağış yapabilecekler.

Apple’ın belirttiğine göre geçtiğimiz 10 yıl içinde, (RED) tarafından desteklenen Global Fund’ın bağışları 70 milyon kişinin hayatını etkiledi. Apple’ın (RED) ile ortaklığının başlangıcında, her gün HIV taşıyan 1200 bebek doğuyordu. Bugün ise UNAIDS bu sayının 2020’ye kadar sıfıra inebileceğini ve 2030’a gelindiğinde AIDS’in tamamen son bulabileceğini öngörüyor.

(RED)’in imza attığı çok önemli çalışmalar, dünyada AIDS’in en çok görüldüğü yer olan Sahra Altı Afrika bölgesinde hayat kurtaran ilaçlara erişim açısından yaşanan eşitsizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyor. (RED) tarafından toplanan bağışlar, danışmanlık, testler, hastalık önleme ve en önemlisi HIV’nin annelerden doğmamış çocuklarına geçmesini engelleyen, hayat kurtarıcı ARV ilaçları sunan programlara fon sağlıyor.

Apple CEO?su Tim Cook, “(RED)?in vizyonu ve kararlılığı sayesinde, AIDS’ten uzak bir nesil, erişebileceğimiz bir amaca dönüştü. Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmak istiyoruz. Bu yüzden (RED) ile kurduğumuz uzun soluklu ortaklık bizim için büyük önem taşıyor.” şeklinde görüş belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER