Teknoloji

Apple, heyecanla beklenen VR gözlüğünün tanıtımına hazırlanıyor

apple reality pro

Apple, yeni AR/VR gözlüğü ‘Apple Reality Pro’yu, basına ve katılımcılara özel bir etkinlikle tanıtmaya hazırlanıyor. Büyük bir beklenti oluşturan bu ürünün, teknoloji devinin dünya genelindeki geliştiricilerin katılımıyla düzenlediği WWDC 2023 etkinliği sırasında 5 Haziran’da gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre Apple, WWDC katılımcıları için özel bir deneyim alanı hazırlıyor. Apple, bu tarihten itibaren yaz boyunca gözlüğün farklı özelliklerini sergileyen demo gösterimler düzenlemeyi planlıyor.

Apple, konferansta bazı katılımcılara ve medyaya cihazı deneyimleme fırsatı sunabilmek için Apple Park kampüsünde büyük bir yapı inşa etti. Şirket, çalışanların spor merkezi yakınındaki basketbol sahalarında bir deneyimleme alanı oluşturdu. Apple, yaz boyunca daha fazla deneyimleme etkinlikleri planlıyor. Cihazı tanıtırken, sanal gerçeklikte gerçekçi FaceTime deneyimi, Apple TV+ içerikleri ve oyunlara özellikle odaklanmayı hedefliyor.

VR Gözlüğünün en dikkat çekici özelliği olarak, FaceTime deneyiminin üst bir seviyeye taşınması öngörülüyor. Kullanıcılar, neredeyse fotoğraf gerçekliğindeki avatarlar ile birlikte sanal toplantılar yapabilecek, böylelikle karikatürize Memoji karakterlerin yerine daha gerçekçi bir deneyim yaşayacaklar. Apple’ın bu yeni ürünle amaçladığı şey, kullanıcıların aynı ortamda etkileşim halindeymiş gibi hissetmelerini sağlamak.

Sanal gerçeklik deneyiminin yeni adresi Apple Reality Pro olacak

Bu VR gözlüğü, kullanıcılarına sadece etkileşimli FaceTime aramalarında değil, Apple TV+ içeriği ve sanal gerçeklik ortamında oyun oynama gibi alanlarda da benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Apple Reality Pro’nun nihai pazarlama ismi henüz netlik kazanmış değil. Apple’ın, “Reality One” ve “XR Pro” gibi isimler üzerinde durduğu biliniyor ve işletim sisteminin “xrOS” olarak adlandırılacağına inanılıyor.

2023’ün sonlarına doğru ya da 2024’ün başlarında piyasaya sürülmesi beklenen bu VR gözlüğü, WWDC etkinliğinde 5 Haziran Pazartesi günü ilk kez tanıtılacak. Yeni iOS 17 özelliklerinin, Apple Watch için watchOS 10 ile birlikte yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzünün ve 15 inç MacBook Air’ın da ilk kez bu etkinlikte görücüye çıkacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER