Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook karma gerçeklik başlığının bu yıl içinde çıkması için bastırıyor

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple Reality Pro adıyla anılan ilk karma gerçeklik başlığı için uzun süredir çalışıyor. The Financial Times’ın haberine göre, şirketin CEO’su Tim Cook ve operasyon şefi Jeff Williams, başlığın bu yıl içinde tanıtılması ve piyasaya çıkması için bastırıyor. Apple’ın endüstriyel tasarım ekibinin ise başlığın henüz satışa sunulmaya hazır olmadığını savunduğu iddia ediliyor. Ekibin Reality Pro’yu Apple Glasses olarak anılan artırılmış gerçeklik başlığıyla birlikte piyasaya sürmeyi önerdiği söyleniyor. Reality Pro’nun çıkışının ise 2025 veya 2026’yı bulabileceği söyleniyor.

Apple’ın operasyon ekibinin bu itiraza rağmen bir kayak gözlüğüne benzeyen ve kapasitesinin sınırlı olacağı söylenen başlığı piyasaya sürme konusunda kararlı olduğu söyleniyor. Reality Pro ile sanal avatarların oluşturabileceği ve bunların FaceTime görüşmelerinde kullanılabileceği belirtiliyor. 3D video izleyebilmek ve interaktif videolarla egzersiz yapmak başlıkta sunulması beklenen diğer özellikler arasında yer alıyor.

The Financial Times’ın haberine göre, Apple’da karma gerçeklik başlığının geliştirme sürecinde çalışan mühendislerin üstünde başlığın bu yıl içinde piyasaya sürülmesi konusunda büyük bir baskı söz konusu.

Apple Reality Pro 3 bin dolar karşılığında satılacak

Apple karma gerçeklik başlığı için çalışmaya bundan 7 yıl önce başlamıştı. Bu başlığın Cupertino merkezli şirketin bugüne kadar geliştirdiği en karmaşık ürün olduğu söyleniyor. Reality Pro’nun 3 bin dolar karşılığında satılacağı, 12 kamera ve 4K micro-LED ekranla geleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple Reality Pro karma gerçeklik başlığının Apple M2 işlemciye sahip olması bekleniyor. Şirketin Reality Pro sonrasında daha uygun fiyatlı Reality One karma gerçeklik başlığını çıkaracağı da bir süredir konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER