Teknoloji

Apple QuickTime Windows yazılımının desteğini bitirdiğini doğruladı

apple quicktime windows

apple quicktime windowsBir zamanlar Windows bilgisayarına iTunes kuranların sistemlerine otomatik olarak Apple’ın QuickTime yazılımı da eklenirdi. Ancak uzun zamandır ne web ne de iTunes için bu yazılım bir gereksinim değil. Üstelik Apple da bu yazılımın Windows versiyonu için çok fazla uğraşmıyor, belki de bu durum QuickTime’ın Windows sistemlerinde bir güvenlik endişesi yaratmasına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta içinde ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı Windows kullanıcılarına potansiyel güvenlik açıkları nedeniyle QuickTime’ı sistemlerinden kaldırmalarını tavsiye etmişti. Şimdi Apple da aynı tavsiyeyi resmen tekrarlıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Apple bundan böyle Windows için QuickTime 7 yazılımını ne güncelleyeceğini ne de destekleyeceğini resmen duyurdu. Daha önce de Apple’ın bu yazılımı desteklemeyi bıraktığına dair haberler çıkmıştı. Eğer sisteminizde bu yazılım varsa, buradaki adımları takip ederek kaldırmanız mümkün oluyor.

Apple’ın destek sayfasında belirtildiği gibi, QuickTime uzun zamandır iTunes’un çalışması için gerekli değil. Bu durum Ekim 2011’de, iTunes 10.5 sürümü yayınlandığında değişti. QuickTime kullanıcılara web tabanlı videoları sunarken kullanılmaya devam edildi, ancak HTML5 gibi teknolojilerin web’de video işinde hakimiyet kurmasıyla birlikte yazılımın bu alanda da bir etkinliği kalmadı.

Bu nedenle çoğu kullanıcının QuickTime’ı sistemlerinde tutmaları için geçerli bir neden bulunmuyor. Potansiyel güvenlik tehditlerinin olduğunu ve Apple’ın da bundan böyle hiçbir güncelleme sunmayacağını düşündüğümüzde, Windows bilgisayar sahiplerinin bu yazılıma elveda demesi en güzeli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER