Teknoloji

Apple Qualcomm’un yerine kendi modemlerini kullanmak için hazırlıklara başladı

iphone 12 pro apple qualcomm

Apple, akıllı telefonlarında Qualcomm markalı modem yongaları yerine kendi modemlerini kullanmak için hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, söz konusu gelişme şirketin donanımdan sorumlu başkan yardımcısı Johny Srouji tarafından doğrulandı. Apple’ın hücresel modem yongası geliştirme çalışmalarının ilk aşamalarında olduğu belirtilirken, bunun önemli bir stratejik dönüşümün anahtarlarından biri olduğu dile getirildi.

Apple, 5G destekli ilk cihazlarının bulunduğu iPhone 12 serisinde Qualcomm’un modem yongalarını kullanıyor. Ancak şirket uzun vadede kendi modemlerini kullanmayı planladığını daha önce göstermişti.

Apple son zamanlarda ürünlerinde kendi tasarımı olan bileşenleri kullanmayı tercih ediyor. Şirketin M1 işlemcisinin bulunduğu Mac Mini, MacBook Air ve MacBook Pro’lar geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. iPhone’ların kalbinde ise ilk günden bu yana Apple’ın kendi tasarımı işlemciler bulunuyor. Srouji, Apple’ın ürün ekosistemine güç verecek bir işlemci ailesi üzerinde çalıştığının da altını çiziyor.

Apple ürünlerinde Qualcomm yerine kendi modem yongalarını kullanma planını 2019’da Intel’in modem birimini satın alarak göstermişti. Intel 5G modem pazarında Qualcomm ile rekabet etmeyi amaçlasa da, daha sonrasında başka alanlara yönelmişti. Intel’in altyapısını kullanarak kendi çözümünü geliştirmek için Apple, bu ara dönemde Qualcomm’la iş birliğine devam ediyor. Apple’ın kendi mobil modem yongasının ne zaman hazır hâle geleceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER