Teknoloji

Apple Proview’i iPad konusunda kamuoyunu yanlış yönlendirmekle suçluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ile Proview arasında iPad markasının ticari haklarından ötürü çıkan husumet tüm sertliğiyle devam ederken, Apple Proview’e karşı sunduğu argümanlarında değişikliklere gitti. Apple, Proview’i ”Çin halkını ve mahkemelerini yanlış yönlendirmek” ile suçladı ve Çinli şirketin kendilerinden para kopararak maddi düzlüğe çıkmayı amaçladığını iddia etti. Şirket, kendisine ait IP tescil kayıtlarını ticari haklara saygılı olduğunun kanıtı olarak gösterse de Proview tarafı bunu inandırıcı bulmuyor ve Apple’ı ”mahkemeleri, kamuoyunu ve medyayı yanlış yönlendirmek” ile suçluyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, kafaların karışmaması pek kolay değil. Apple adına bir açıklama yapan Carolyn Wu, yukardaki iddiaları dile getirmenin yanı sıra, şirket olarak Çin kanun ve düzenlemelerine uyduklarını, ayrıca oldukça fazla miktarda fikri mülkiyet üretimi yapan bir firma olarak asla başka bir firmanın ticari haklarını ihlal etmeyeceklerinin altını çizdi. Proview’in 2009 yılında Apple ile yaptığı anlaşmanın ardından borçlarını ödemek istemediğini söyleyen Wu, şirketin büyük bir borç yükü altında olduğunu ve bu durumdan kurtulmak adına Apple’dan para almaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Proview cephesinden bu açıklamalara cevap ise fazla gecikmedi. Şirket adına konuşan avukat Xie Xianghui, Apple’ın yanlış yolda olduğunu belirti ve Apple’ın kendilerine yönelik iddialarını içi boş olarak niteledi. Proview daha önce de Apple’ı ticari hakların satışı esnasında kendilerini kandırmakla suçlamıştı. İki taraf arasındaki bu husumetin nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz ama iki tarafın da birbirine benzer ithamlarda bulunması bu husumeti daha ilginç hale getiriyor.

İlgili – The Washington Post

 

İLGİLİ HABERLER