Bilim

Apple Product Red satışlarından koronavirüs ile mücadeleye pay ayıracak

iphone se product red

Apple kırmızı renkli Product Red ürünlerinin satışlarından bir bölümü Kovid-19 yardım fonuna bağışlayacak. Product Red bağışları normal bir şekilde HIV/AIDS ile mücadeleye gidecek, ancak organizasyon salgını göz önünde bulundurarak parayı yeni tip koronavirüs ile mücadeleye yönlendirmeye başlamıştı.

30 Eylül tarihine kadar, teknoloji devi Product Red cihazlarının ve aksesuarlarının satışlarından bir bölümü Global Fund’ın Kovid-19 yardım fonuna aktaracak. Bu ürünlerin arasında Apple Watch kayışları, iPhone kılıfıları ve iPhone’lar da bulunuyor. 24 Nisan’da yurt dışında satışa çıkacak yeni iPhone SE‘nin kırmızı renkli Product Red çeşidi de bunların arasında yer alıyor.

Product Red, Red ve Apple, Nike ve Starbucks gibi büyük şirketler arasında sürmekte olan bir iş birliği. Bu iş birliği sonucunda yardım fonu için para toplanıyor, farkındalık artırılıyor ve Afrika ülkelerinde HIV/AIDS ile mücadeleye katkıda bulunuluyor. Ne var ki, koronavirüs salgını süresince, Apple bu yeni programın yeni tip koronavirüsün etkilediği sağlık sistemlerine kritik destek sağlanacak.

Apple 2018 yılında Product Red’e 200 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıklamıştı. Böylelikle organizasyonun en büyük kurumsal bağışçısı hâline gelmişti. Apple, her bir satıştan yardım kuruluşuna ne kadar para aktarıldığını ise söylemiyor.

Apple, salgınla mücadele için çeşitli adımlar atıyor. Bunların arasında Google ile birlikte geliştirdiği, Bluetooth üzerinden veri paylaşımı yapacak, iOS ve Android cihazları için çalışacak temas izleme sistemi de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER