Eğlence

Apple’ın polisiye dizisine dair detaylar şekilleniyor

apple polisiyeApple orijinal içerik portföyünde güncel trendlerden uzak kalmayacağını Steven Spielberg imzalı “İnanılmaz Hikayeler” dizisinin yeniden çekim haklarını satın alarak göstermişti. Fantastik yapımları sevenler için kenara bir içerik koyan şirket, polisiye sevenleri de unutmuyor. Apple polisiye içerikleri sevenlerin karşısına başrolünü Octavia Spencer’ın üstleneceği bir diziyle çıkmaya hazırlanıyor.

Apple ile Octavia Spencer’ın anlaşmaya vardığı geçtiğimiz ocak ayında ortaya çıkmıştı. O dönemde Spencer’ın Apple için çekeceği dizinin yapımcılığını bir diğer ünlü oyuncu Reese Witherspoon’un üstleneceği de biliniyordu. Söz konusu projenin temelinde  “Are You Sleeping?” (Uyuyor Musun?) isimli polisiye kitabının yer aldığı belirtilirken, Apple’ın haklarını daha önce satın aldığı kitap için 10 bölümlük dizi siparişini kısa süre önce verdiği ifade edildi.

Dizide hikaye kitabın bıraktığı yerden devam edecek ve babasının cinayetini gerçek suçların işlendiği bir podcast sayesinde çözen bir kadının hikayesi anlatılacak. Apple’ın gerçek hayatta “Serial” isimli podcast’i ile cinayetler üzerine konuşan Sarah Koenig’i danışman olarak kadroya dahil etmesi ise şirketin gerçekçilik konusuna verdiği önemi gösteriyor. “Are You Sleeping?” konseptinin yaratıcısı Nichelle Tramble Spellman ise dizide ana yapımcı olarak görev yapacak.

Apple polisiye dizisinin dışında başka projeler için de Reese Witherspoon’un yapım şirketi Hello Sunshine ile çalışıyor. Kirsten Wiig’in başrolünü üstleneceği komedi dizisinin yanı sıra Witherspoon’un Jennifer Aniston ile birlikte yazdığı ve oynayacağı drama da Apple’ın orijinal içerik portföyünde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER