Eğlence

Apple Podcasts uygulamasında ücretli içeriklerin keşfini kolaylaştırıyor

apple podcasts

Apple Podcasts uygulamasında bir süredir ücret karşılığında abone olunabilen podcast’leri bulmak mümkün. Kullanıcıların bu podcast’leri keşfini kolaylaştırmak isteyen Apple, bunun çözümünü listelerde bulmuşa benziyor.

Artık Apple’ın podcast uygulamasında en çok abonesi olan 100 şov ve en çok abonesi olan 100 kanalın sıralandığı listeler yer alıyor. Böylelikle kullanıcıların hangi şov ve içerik sağlayıcılarına para verecekleri konusunda bir karara varmalarına yardım edilmesi amaçlanıyor.

Yeni listeleri şu an için ABD, Avustralya, İngiltere ve Kanada’daki kullanıcılar görebiliyor. Cihazların en az iOS 15.6, iPadOS 15.6 veya macOS 12.5 yüklü olmaları da gereksinimler arasında yer alıyor. Listelere hem Gezinme sekmesi hem de Listeler sayfası üzerinden erişilebiliyor.

Apple Podcasts uygulamasında ücretli podcast’lerin keşfini kolaylaştıracak bu özelliğin sunulmasına şaşırmamak gerekiyor. Cupertino merkezli şirket, Podcasts uygulaması üzerinden başlatılan aboneliklerden komisyon alıyor. Bu da Apple’ın ücretli podcast aboneliklerini artırma çabasını anlamlı kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER