Eğlence

Apple Podcast’ler yenilendi, premium abonelikler geliyor

apple podcast'ler

Apple bugün, dinleyicilerin Apple Podcast’lerdeki milyonlarca ücretsiz programın yanı sıra favori içerik oluşturucuları tarafından sunulan premium abonelikleri keşfetmelerini sağlayacak küresel bir mağaza olan Apple Podcast’ler Abonelikleri’ni duyurdu.

Mayıs ayından itibaren 170’den fazla ülke ve bölgedeki dinleyiciler, reklamsız dinleme, ek içeriğe erişim ve yeni dizilere erken veya özel erişim gibi içerik oluşturucular tarafından seçilen çeşitli avantajları içeren premium aboneliklere kaydolabilecekler. Dinleyiciler, Tenderfoot TV, Pushkin Industries, PRX’ten Radiotopia ve QCODE dahil olmak üzere bağımsız seslerden ve önde gelen stüdyolardan NPR, Los Angeles Times, The Athletic, Sony Music Entertainment gibi önde gelen medya ve eğlence markalarına premium aboneliklerin keyfini çıkarabilecekler.

Apple’ın İnternet Yazılım ve Hizmetlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, “On beş yıl önce, Apple podcast’leri ana akım haline getirerek içerik oluşturuculara dünya çapında yüz milyonlarca dinleyiciyi bilgilendirmek, eğlendirmek ve onlara ilham vermek için birinci sınıf, açık bir platform sundu” dedi. “Bugün, Apple Podcast’ler, dinleyicilerin milyonlarca harika şovu keşfetmesi ve keyfini çıkarması için en iyi yer ve Apple Podcast Abonelikleri ile podcasting’in bir sonraki bölümüne liderlik etmekten gurur duyuyoruz. Bu güçlü yeni platformu dünyanın her yerinden içerik oluşturuculara tanıtmaktan heyecan duyuyoruz ve bununla ne yaptıklarını duymak için sabırsızlanıyoruz.”

Ayrıca gelecek ay itibarıyla dinleyiciler, benzersiz başlıklar, açıklamalar ve sanat eserleriyle içerik oluşturucular tarafından küratörlüğü yapılan program gruplarının bulunduğu kanalları görebilecekler. Tıpkı programlarda olduğu gibi, dinleyiciler ücretsiz kanallara göz atabilecekler, bu da en sevdikleri içerik oluşturuculardan daha fazla şov bulmayı kolaylaştıracak, ayrıca aboneler için ek avantajlar sağlayan ücretli kanallar ve kanallar bulabilecekler.

iOS 14.5 ile dinleyiciler, En İyi Grafiklere ve kategorilere hızlı erişim sağlayan gelişmiş bir Arama sekmesine sahip yeniden tasarlanmış bir Apple Podcast’ler uygulamasına erişebilecek. Ayrıca Apple Podcast’ler takip etmeyi, dinlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştırmak için her şov ve bölüm için güzel yeni sayfalar içeriyor. Yeni Smart Play düğmesi, dinleyicilerin en son bölümden bölümsel şovları ve her dizinin başından serileştirilmiş şovları otomatik olarak başlatmasına yardımcı olur. Dinleyiciler artık çevrimdışı oynatma için indirilen bölümleri ayrı ayrı kaydedebilir, bu da podcast’lere daha sonra Kitaplık’tan dinlemek için yer işareti koymayı kolaylaştırır.

Yeni Apple Podcasts for Creators web sitesi ise, içerik oluşturucuların podcast programcılığı hakkında daha fazla bilgi edinmesine, en son haberler ve özelliklerden haberdar olmasına ve en iyi uygulamaları içeren ayrıntılı kılavuzları keşfetmesine yardımcı oluyor. Bugünden itibaren tüm içerik oluşturucular, meta verileri düzenleme, şov kullanılabilirliğini planlama ve yönetme, şovları kanallar halinde düzenleme, birden çok kullanıcıyı yönetme gibi Apple Podcasts’teki şovları yönetmeyi kolaylaştıran yeni özelliklere sahip güncellenmiş bir Apple Podcasts Connect panosuna erişebilir. yeni performans ölçümleri ve görselleştirme araçlarıyla dinleyicilerin şovlarıyla nasıl etkileşim kurduğunu öğrenin. İçerik oluşturucular, Apple Podcasts Connect’ten, Apple Podcasts’te premium abonelikler oluşturmak ve dağıtmak için gereken tüm araçlara erişim sağlayan yeni Apple Podcasters Programına kaydolabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER