EğlenceManşetler

Apple Podcast’ler uygulamasını güncelledi, istasyonlar ve iCloud desteğini ekledi

Apple’ın iOS için geçen yaz yayınladığı Podcast’ler uygulaması barındırdığı hatalar, takılmalar ve kullanıcı arayüzüyle en tartışmalı uygulamalardan bir tanesi olmuştu. Birçok kullanıcı uygulamanın iTunes Store’daki sayfası üzerinden şikayetlerini dile getirmişti. Şirket yayınladığı son güncellemeyle birlikte kullanıcıların tepkisini biraz olsun gidermeyi amaçlıyor. Her ne kadar uygulama önceki versiyonuyla aynı işlevi görmeye devam etse de, kullanıcılar için önemli sayılabilecek bir dizi değişikliği içeriyor. podcastler-iphone-220313 (580 x 476)

Apple “tape deck” olarak adlandırılan ve bir podcast’in çalınması sırasında görüntülenebilen kullanıcı arayüzü unsurunu kaldırdı. Bunun yerine Apple’ın yerleşik Müzik uygulamasındakine benzer bir görünüme sahip “şimdi çalınıyor” ekranı geldi. Bu ekranın hatırı sayılır bir bölümünü kaplayan albüm kapağına dokunduğunuzda podcast’in tüm bölümlerini görme şansına sahipsiniz.

Gelen bir diğer önemli değişiklik de çalma listeleri. Fazlasıyla ihtiyaç duyulan ve talep edilen bu özelliğe Apple “İstasyonlarım” adını vermiş. Kullanıcılar bir istasyon oluşturabilir ve daha sonra istedikleri podcast bölümlerini bu istasyona ekleyerek kendi radyo istasyonunu oluşturabilir. Otomatik olarak en son podcast bölümü ekleniyor, ancak bunun yerine iki, üç, beş, on bölümü veya tüm bölümleri istasyona ekleme şansına da sahipsiniz. Ayrıca dinlenen veya dinlenmeyen bölümler de gösterilebiliyor. İstasyonlar seçime göre en yeni veya en eski bölümden başlayarak çalmaya başlıyor. Ayrıca “On-The-Go” adı verilen bir liste de tek tek bölümleri eklemenize izin veriyor. Uygulama podcast’leri internet üzerinden dinlemeye izin verse de, “tümünü indir” butonu sayesinde istasyonları çevrim dışıyken de dinleme şansına sahipsiniz.

podcastler-istasyonlar-220313 (580 x 435)

Apple, istasyonların tüm iOS cihazları üzerinde dolaşımını sağlamak için iCloud’dan da yararlanıyor. iCloud üzerinde saklanabilen istasyon kayıtları o hesaba bağlı olan tüm iOS cihazları üzerinde eş zamanlanabiliyor. Böylelikle evde iPad üzerinde dinlemeye başladığınız bir istasyonun programlarını dışarı çıktığınızda iPhone üzerinde de dinleme şansına sahip olursunuz. Bunun dışında iTunes’tan eş zamanlanarak aktarılan listeler de artık Podcast’ler uygulaması üzerinden görüntüleniyor.

podcastler-itunes-guncelleme-220313 (600 x 137)

Bu gibi yeniliklerin dışında uygulamaya geri dönüldüğünde çalmanın sürdürülmesiyle ilgili sorun giderilmiş. Ayrıca ek performans ve kararlılık iyileştirmeleri de Podcast’ler uygulamasının 1.2 versiyon numaralı en son sürümünün sundukları arasında yer alıyor. iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek Podcast’ler uygulamasını indirebilir veya güncelleyebilir.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER