Eğlence

Apple Podcast’ler için abonelik hizmetini artık dünya çapında başlatıyor

apple podcast'ler

Bazı aksaklıklar ve gecikmeden sonra Apple Podcast’ler için uygulama içi abonelikleri önümüzdeki hafta başlıyor. Şirketin dün akşam saatlerinde podcast yayıncılarına gönderdiği ve Teknoblog’a da ulaşan bir e-posta iletisinde, program gruplarına olan aboneliklerin ve kanalların küresel lansmanının 15 Haziran’da gerçekleşeceğini söyledi.

Apple, uygulama içi abonelikleri ilk olarak nisan ayında duyurmuş ve hizmetin mayıs ayında kullanıma geçeceğini söylemişti. Daha sonra, içerik oluşturuculara e-posta göndererek, muhtemelen yakın tarihli bir arka taraf güncellemesiyle ortaya çıkan sorunlar nedeniyle, “içerik oluşturucular ve dinleyiciler için en iyi deneyimi sunduğundan emin olmak” amacıyla özelliğin lansmanının hazirana erteleneceğini bildirdi. Podcast abonelikleri sayesinde, dinleyiciler diğer avantajların yanı sıra erken erişim ve reklamsız içerik için belirli programlara veya ağlara abone olabilir.

Çıkışın ertelenmesinin ötesinde, podcast yayıncıları Apple’ın abonelik tekliflerine hazırlık olarak yapılan en son Podcast güncellemesinin sistemi tamamen bozduğundan şikayet ediyor. Podnews iki hafta önce, birden fazla içerik oluşturucunun bölümlerinin gecikmesi, analizlerinin bozulması ve sanat eserlerinin kaybolması gibi bir dizi sorunla karşılaştığını yazdı. Apple’ın, aboneliklerin başlamasından önce tüm bunları sorunları çözüme kavuşturması umuluyor.

Spotify da ücretli podcast hizmetini başlattı, ancak bazı engeller var

Bu arada Spotify, Apple’ın ürününü duyurması ve çıkışını ertelemesini içeren zaman zarfı içinde podcast abonelik planını duyurdu ve başlattı. Spotify’ın çözümü, insanların uygulama içi abone olmalarına izin vermiyor, böylece içerik oluşturucularının ve şirketin Apple’ın App Store komisyonlarının etrafından dolaşmalarına izin veriyor. Bunun yerine, dinleyicilerin harici bir Anchor web sayfasına gitmesi gerekiyor. Yine de bu durum, içerik oluşturucular ve muhtemel aboneler arasında büyük bir engel oluşturuyor.

Apple, podcast uygulamasına bir abone ol düğmesi yerleştirmenin, Luminary ve Wondery Plus gibi çeşitli hizmetlere daha fazla paralı dinleyici çekeceğini düşünüyor. Bu gruplar, insanları normal dinleme platformlarından ayrı bir uygulamada abone yaptırmanın önündeki engeli aşmak zorunda kaldı. En sonunda, bu aydan itibaren podcast uygulaması içinde bir abone ol düğmesinin ne kadar etkili olduğunu görme imkanına kavuşacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER