Eğlence

Apple Podcast’ler aboneliklerinin çıkışını haziran ayına erteledi

apple podcast'ler

Apple, cuma günü içerik yapımcılarına gönderdiği bir e-postada Apple’ın beklenen Podcast aboneliklerini haziran ayına kadar ertelediğini duyurdu. Başlangıçta hizmetin bu ay içinde faaliyete geçmesi planlanıyordu.

Apple’ın Podcast’ler abonelikleri, kullanıcıların reklamsız dinleme veya bölümlere erken erişim gibi ekstra avantajlar elde etme imkanı sunacak şekilde podcast’lere abone imkanı tanıyacak. Apple nisan ayında, aboneliklerin 170 ülkede başlayacağını kaydetmişti.

Çıkışın ertelenmesi, Apple Podcast’ler hizmetini kullanan bazı içerik oluşturucuların yakın zamanda Apple’ın Podcast Connect portalına giriş yapamama veya yeni bölümlerin kullanılabilirliğinde bir gecikme görme gibi bazı sorunlarla karşılaşmasıyla birlikte geldi. Cuma günü yapımcılara gönderilen ve Teknoblog’a da ulaşan e-postada Apple, sorunlara neden olan “kesintileri” düzelttiğini söyledi.

Apple’ın Teknoblog ile de paylaştığı, orijinali İngilizce olan iletinin Türkçeleştirilmiş versiyonu aşağıda yer alıyor:

Sevgili Podcast Oluşturucu,

Apple Podcasts Aboneliklerinin ve kanallarının kullanılabilirliği hakkında bir güncelleme sağlamak için yazıyoruz. Geçen ayki duyuruya verilen yanıttan çok memnunuz ve her gün dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturuculardan yüzlerce yeni aboneliği ve kanalı görmek heyecan verici.

İçerik oluşturucular ve dinleyiciler için en iyi deneyimi sunduğumuzdan emin olmak için Apple Podcasts Abonelikleri ve kanalları artık haziran ayında kullanıma sunulacak. Bu haber bülteni aracılığıyla, aboneliklerinizi ve kanallarınızı hazırlamanıza yardımcı olacak uygunluk durumu ve en iyi uygulamalar hakkında daha fazla güncelleme ileteceğiz.

Son birkaç hafta içinde, bazı içerik oluşturucular içeriklerinin kullanılabilirliğinde ve Apple Podcasts Connect’e erişimde gecikmeler yaşadı. Bu aksaklıkları giderdik ve herhangi bir sorun yaşayan içerik oluşturucuları bizimle iletişime geçmeye teşvik ettik.

Pazartesi günü yayınlanan iOS 14.6 ile dinleyicilerden de haber aldık ve geri bildirimlerine göre ayarlamalar yaptık. Önümüzdeki haftalarda Kütüphaneye ek geliştirmeler sunacağız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz. Yeni aboneliklerinizi ve kanallarınızı görmek için sabırsızlanıyoruz ve bunları yakında dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılarımla,
Apple Podcast’ler ekibi

İLGİLİ HABERLER