Eğlence

Apple’dan günlük haber podcast’i geliyor

apple news today podcast

Apple kendi günlük podcast içeriğini hayata geçiriyor. Cupertino merkezli şirket, Apple News Today (Apple Haberler Bugün) adını taşıyan programda haber servisinden derlenen içeriklere yer verecek. Programın sunuculuğunu Apple News’in editörleri Shumita Basu ve Duarte Geraldino üstlenecek.

Hafta içi her gün yayınlanacak olan podcast’in bölüm uzunlukları 7-8 dakika olacak. Apple’ın haber podcast’ine ABD, Avustralya, İngiltere ve Kanada’daki kullanıcıları, Apple News ve Apple Podcast’ler uygulamaları üzerinden erişebilecek.

Apple’ın sesli haber sunumu konusundaki adımları bununla sınırlı kalmıyor. Şirket, her hafta Apple News Plus üzerinden 20 adet sesli makale yayınlayacak. Bu makaleleri profesyonel oyuncular seslendirecek. Makaleler Esquire, GQ, New York Magazine ve Vanity Fair gibi popüler kaynaklardan seçilecek. Hem bu makalelere hem de Apple News Today’e Haber uygulamasındaki Ses sekmesi üzerinden erişilebilecek. Bu ses özellikleri CarPlay tarafından da desteklenecek. Kısacası insanlar bu içerikleri direksiyon başındayken de dinleyebilecek.

Apple News Today’in Cupertino merkezli şirket için önemli bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket, podcast yapımcılığındaki ilk adımını kalabalık bir kategori olan günlük haber formatında atıyor. Pek çok önemli medya kuruluşu bu formatta örnekler sunuyor. Apple’ın bu içeriği kendi platformlarına özel tutmasının da dikkate değer bir nokta olduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple şimdiye kadar açık podcast ekosisteminin fiili yüzü olmuştu. Spotify platformunu büyütmek için satın almalar ve özel içerik anlaşmaları yaparken; Apple özel anlaşmalara imza atmak yerine farklı listelerle bağımsız yapımcıların içeriklerini öne çıkarmıştı. Apple News Today, şirketin podcast yolculuğunda yeni bir dönemin işaretçisi olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER