Eğlence

Apple popüler podcast platformu Wondery’nin peşinde

apple podcast wondery

Apple podcast formatının öncülerinden biri olarak tanımlanabilir. Ancak özellikle Spotify’ın iddialı yatırımları, Cupertino merkezli şirketin podcast’lere erişimde öncelikli adres olma konumunu tehdit ediyor. Gücünü korumak isteyen Apple, bunun için yeni yatırımlara hazırlanıyor gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; teknoloji devi, podcast ağı Wondery’yi satın alması muhtemel olan dört şirket arasında yer alıyor.

Wondery’nin olası bir satış için 300 ila 400 milyon dolar talep ettiği söyleniyor. Wondery ile ilgilenen bir diğer büyük teknoloji şirketinin de Sony olduğu belirtildi. Geçmişte çok sayıda podcast şirketini satın alan Spotify’ın Wondery’nin potansiyel alıcılarından biri olmaması da ayrıca dikkat çekiyor.

Bloomberg’in haberinde “en büyük bağımsız podcast stüdyolarından biri” olarak tanımlanan Wondery’nin satış sürecinin önümüzdeki aylar içinde tamamlanabileceği belirtiliyor. Ancak haberde sürecin tamamen rafa kaldırılması ihtimalinden de bahsediliyor.

Apple, WeWork’ün hikayesini anlatan Wondery podcast’ini temel alan bir dizinin Apple TV Plus izleyicileriyle buluşacağını daha önce açıklamıştı. Wondery’nin ondan fazla orijinal podcast içeriğini TV’ye uyarlamayı planladığı da biliniyor.

Eğer bu satış gerçekleşirse, Apple podcast içeriklerinin yanı sıra TV Plus portföyünü de kuvvetlendirmiş olacak. Podcast alanında kızışan rekabetin ardından harekete geçen Cupertino merkezli şirket, daha önce de Scout FM’i satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER