Eğlence

Apple Podcast’ler uygulaması iOS 14 ile kişiye özel öneriler sunacak

Apple podcast pazarındaki liderliğini kaybedebilir

Apple, Podcast’ler adını taşıyan podcast uygulamasında iOS 14 ile birlikte bazı değişiklikler yapacak. 9to5Mac sitesinin haberine göre, yeni iOS sürümüyle birlikte kullanıcılara o anda dinledikleri podcast doğrultusunda yeni öneriler sunulacak.

Yeni özelliğin Apple Music’in “Senin İçin” özelliğine benzer şekilde çalışması bekleniyor. Bu özellik için yeni şarkıları, sanatçıları veya albümleri öneren bir algoritmadan yararlanılıyor. Podcast’ler uygulamasının da kullanıcıların dinleme tercihlerini öğrenmesi ve buna göre önerilerde bulunması öngörülüyor.

Apple’ın iOS 14 ile birlikte podcast yapımcılarına bonus içerik sunma imkanını da sağlayacağı söyleniyor. Bu özellik akıllara Apple TV’de film satın alanlara verilen bonus içerikleri getiriyor. Buna ek olarak, kullanıcı profilleri sayesinde arkadaşları takip etmenin ve onların dinlediği içerikleri görmenin de mümkün olabileceği belirtiliyor.

Apple, podcast platformu ve işletim sisteminin genelindeki yenilikler hakkındaki ilk bilgileri önümüzdeki pazartesi günü çevrimiçi ortamdaki WWDC 2020 açılış etkinliğinde paylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER