Eğlence

Apple podcast pazarının geleceğini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple podcastPodcastler, Apple için doğrudan gelir kaynağı niteliği taşımıyor. Ancak çok sayıda dinleyicisi bulunan Serial ve diğer popüler programların varlığı sayesinde podcastler halen Cupertino merkezli şirket adına önemini koruyor. Şirketin önde gelen podcast profesyonelleriyle görüşmeler yürütmesi de, söz konusu önemin somut bir göstergesi olma niteliğini taşıyor.

The New York Times’ın haberine göre, Apple genel merkezinde önde gelen podcast yapımcılarıyla bir araya geliyor. Apple podcast konusundaki yaklaşımında somut bir değişim vadetmese de, yayıncıların yaşadığı önemli problemler görüşmelerde gündeme geliyor. Görüşmelerden alınan sonuçlar daha sonrasında Apple’ın internet ve servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından değerlendiriliyor.

Görüşmelerde nelerin konuşulduğu konusunda somut bir bilgi bulunmuyor, ancak bu durum gündem maddeleri konusunda bazı tahminlerde bulunulmasını engellemiyor. Podcast programlarının keşfinde yaşanan sıkıntıların dile getirilmiş olması muhtemel gözüküyor. Apple’ın iTunes’taki Podcast sekmesinde sadece belli programlar ön plana çıkarılabiliyor ve programları sosyal medyada paylaşmanın kolay olmaması da önemli sıkıntılar arasında değerlendiriliyor.

Podcast yapımcıları, programlarını kaç kişinin aktif olarak dinlediğini ve dinleme sürelerini gösteren abone verilerinin de kendileriyle paylaşılmasını talep ediyor. Yapımcılar, yayınlara erişimde de değişiklik yapılmasını istiyor. Hali hazırda bazı podcastlere Apple Music üzerinden erişilebilse de, söz konusu programların müzikal temalı olduğunu belirtmek gerekiyor. Konuşma ağırlıklı programlara Apple Music üzerinden erişilemiyor.

Apple podcast konusunda bir şeyler yapmak için baskı altına girmiş durumda. Spotify’ın geçtiğimiz yıl podcast desteğine kavuşması ve Google’ın kısa süre önce Android’in resmi müzik uygulamasına podcastleri getirmesi, Cupertino merkezli şirketin de bu alanda bir yenilik yapması ihtiyacını doğuruyor.

İLGİLİ HABERLER