Eğlence

Apple podcast analiz servisinin beta sürümünü kullanıma sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple podcast analizApple podcast analiz servisi oluşturmaya yönelik planlarını haziran ayında düzenlediği WWDC 2017’de duyurmuştu. Şirket, söz konusu servisle podcast sahiplerinin içeriklerinin performansını daha rahat biçimde takip edebileceğini belirtmişti.

Apple sözünü verdiği servisin beta sürümünü sonunda kullanıma sundu. Recode sitesinde yer alan habere göre, ücretsiz olarak erişilebilen servis, Podcast uygulamasının kullanıcılarının davranışları ve alışkanlıkları konusunda daha detaylı bilgiler verecek.

Ücretsiz analiz servisi, içerik sahiplerine dinleyicilerin en çok ilgi gösterdiği podcast bölümünü görme imkânı sunacak. Bölümlerin ortalama tamamlanma süreleri, toplam dinleme zamanı ve cihaz başına dinleme zamanı gibi bilgiler de içerik sahiplerine gösterilecek. Servis, dinleyicilerin ülkelere göre olan kırılımı hakkında da bilgi verecek. Uygulama sadece iOS 11 ve iTunes 12.7 üzerinden alınan verileri içerik sahiplerine gösterecek.

Apple podcast analiz servisiyle içerik sahiplerini aydınlatabilir

Apple podcast analiz servisiyle içerik sahiplerinin “gözünü açabilir”. Analiz servisi faaliyete geçmeden önce dinleyici alışkanlıklarıyla ilgili pek fazla bilgiye ulaşmak mümkün değildi. Podcast yapımcıları sadece basit indirme içeriklerini ve diğer dinleme rakamlarını görebiliyordu. Apple’ın yeni hizmeti sayesinde podcast sahipleri ve onları destekleyen reklam verenler daha fazla bilgiye ulaşabilecek.

İLGİLİ HABERLER