Teknoloji

Apple pizza kutusu için patent aldı

apple pizza kutusu
Görsel: Wired

Apple’ın yepyeni yerleşkesi Apple Park çalışanlara açılırken Wired, her açıdan özenle hazırlanmış binaya öncelikli bakış atma imkanını elde etti. Hazırlanan makalede, birtakım ince düşünceyle hazırlanmış ve bazen aşırıya kaçmış mimari dokunuşlara yer veriliyor.

Yağmur sularının cam üzerinde iz bırakmamasından Steve Jobs’un havalandırma fanlarından nefret etmesi nedeniyle çoğu yerde klima yerine suyla soğutma sisteminin kullanılmasına kadar farklı uygulamalara yazıda yer veriliyor. Aşağıdaki galeride, Wired’ın çektiği, Apple Park’taki mimari unsurlardan bazı ayrıntıları gösteren fotoğrafları bulabilirsiniz.

Kaynak: Wired

Ne var ki, yazıdaki belki en fazla dikkat çeken ayrıntı Apple’ın kafeteryada kullanmak üzere kendi pizza kutusunu icat etmesi. Piyasadaki mevcut kutular Apple’a uygun olmamış ki, şirket yenilikçi karakterini burada da ortaya koymuş.

Aslında tasarlanan kap bir pizza kutusundan daha çok pizza halkası olarak nitelendirilebilir. Wired, bu kaplar sayesinde çalışanların kafeteryadan aldıkları pizzaları masalarına götürüp yiyebileceklerini söylüyor.

Apple’ın buradaki en yenilikçi fikri kabın kapağına yerleştirdiği bir dizi delik oluyor. Bu sayede hava dışarı çıkabiliyor, pizzanın çıtırlığı kaybolmamış oluyor. Bu, basit gibi görünse de epey düşünceli bir eklenti olarak dikkat çekiyor.

Apple bu pizza kutusu tasarımının patentini almak içi yedi yıl önce başvurmuş ve bunu kullanmak için o zamandan bu yana beklemiş. Patentin mucitleri arasında Apple’ın yemek servisleri ekibinin şefi Francesco Longoni de yer alıyor.

Bu özel pizza kutusu Apple’ın depolama ve taşıma alanında patentini aldığı ilk mekanizma değil. Şirket daha önce de bir kağıt poşet tasarımının patentini almıştı.

İLGİLİ HABERLER