Teknoloji

Apple piyasa değerini 2017’nin ilk üç ayında 144.8 milyar dolar artırdı

apple covid-19 satın alma

apple piyasa degeriApple yatırımcıları, şirketin son beş yıllık dönemdeki en iyi çeyreğini kutluyor. 31 Mart itibarıyla sona eren üç aylık dönemde Apple piyasa değerini 144.8 milyar dolarında artırdı. Şirket böylelikle piyasa değerini 2016’nın sonuna kıyasla yüzde 24 oranında yükseltmiş oldu.

Cupertino merkezli şirketin hisseleri, 31 Ocakta açıklanan çeyrek sonuçlarının ardından çıkışa geçmişti. Söz konusu sonuçlar, Apple’ın 2016’nın sonunda 78.3 milyon iPhone sattığını ve şirketin yıllık bazda iPhone satışlarındaki düşüşü durdurduğunu göstermişti.

Apple hisseleri, 31 Ocak 2017’nin sonunda 121.35 dolardan işlem görüyordu. 1 Şubatta yüzde 6.1 oranında değer kazanan hisseler, günü 128.75 dolardan kapattı. Çeyreğin devamında da bu trend devam etti. Apple, yılın ilk üç aylık döneminin son iş günü olan 31 Martı ise 143.66 dolarlık hisse değeriyle tamamladı. Şirketin hisseleri böylelikle iki ayda yüzde 18.4 değer kazanmış oldu.

Apple’ın mali yılının ilk çeyreği, takvim yılının son üç aylık dönemini kapsıyor. Şirket, genellikle en yüksek iPhone satışlarına takvim yılının son üç ayında ulaşıyor. Apple’ın bu yılın eylül ayında 10. yıla özel olarak ürettiği yeni iPhone’u tanıtması bekleniyor. Yatırımcıların da bu telefona dair umutları oldukça yüksek görünüyor. 78.3 milyon aşılması kolay bir rakam gibi görünmüyor, ancak yatırımcıların bu rakamın üzerini hedeflediği rahatlıkla söylenebilir.

Apple piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi olmayı sürdürüyor

Apple’ın piyasa değeri hâli hazırda 753.2 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Bu da iPhone üreticisini dünyanın en değerli şirketi hâline getiriyor.

İLGİLİ HABERLER