Teknoloji

Apple Pencil Pro tanıtıldı: “Bul” desteği ile daha iyi yazım ve çizim deneyimi bir arada

apple pencil pro

Apple yeni iPad Pro ve iPad Air modellerini tanıttığı etkinlikte Apple Pencil Pro adını taşıyan yeni kalemini de gözler önüne çıkardı. Kalemin adındaki “Pro” etiketine rağmen, yeni iPad Air ile birlikte de kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

Pencil Pro, şimdi kalem deneyimini daha da ileri taşıyan daha fazla sihirli özellik ve yepyeni güçlü etkileşimler sunuyor. Gövde kısmındaki yeni sensör, kullanıcının sıkıştırma hareketi yaptığını algılayarak bir araç paleti açıyor. Böylece yaratıcı sürece ara vermeden araçlar, çizgi kalınlıkları ve renkler arasında hızlıca geçiş yapılabiliyor.

Özel Haptic Engine teknolojisi, kullanıcı sıkıştırma hareketi yaptığında, çift dokunuş özelliğini kullandığında veya Smart Shape ile şekilleri kusursuz bir forma dönüştürdüğünde eylemi onaylayan hafif bir titreşim vererek son derece kullanıcı dostu bir deneyim sağlıyor. Bir jiroskop sayesinde kullanıcılar Apple Pencil Pro’yu döndürerek kullandıkları aracı daha hassas bir biçimde kontrol edebiliyor.

Kullanıcılar gövdeyi döndürerek şekilli kalem ve fırça araçlarının yönünü tıpkı kağıt ve kalemde olduğu gibi değiştirebiliyor. Buna ek olarak, Apple Pencil ile dokunmadan algılama özelliği sayesinde işaretleme yapmadan önce kullandıkları aracın yönünü tam olarak görebiliyor.

Apple Pencil Pro, “Bul” desteğiyle geliyor

Bu gelişmiş özelliklerle Pencil Pro, kullanıcılara fikirlerini hayata geçirmenin tamamen yeni yollarını sağlıyor ve geliştiricilerin kendi özel etkileşimlerini yaratmalarını mümkün kılıyor. Apple Pencil Pro, Apple Pencil için ilk kez Bul özelliği desteği sunuyor ve kullanıcıların Apple Pencil Pro’larını kaybetmeleri halinde yerini belirlemelerine yardımcı oluyor. Yeni bir manyetik arayüz aracılığıyla iPad Pro’nun yan tarafına yapışıyor, burada eşleşiyor, saklanabiliyor ve şarj edilebiliyor. 

apple pencil pro

Apple Pencil Pro için 5299 TL ödemek gerekiyor. Ön siparişe çıkan kalemin teslimatları önümüzdeki hafta başlayacak.

İLGİLİ HABERLER