Teknoloji

Apple Pencil’ın Lightning kablosuyla şarj edilmesi için adaptör gerekecek

ipad-pro-apple-pencil-090915

Apple’ın yeni tableti iPad Pro, kasım ayı içinde satışa sunulacak. iPad Pro için geliştirilen özel kalem Apple Pencil, biraz sıra dışı biçimde şarj edilecek. Apple Pencil’in uçlarından birinde başlık altına gizlenen erkek Lightning konnektörü bulunuyor. iPad Pro’nun altına bu konnektör sayesinde monte edilen Apple Pencil, uzaktan bir anten gibi gözükecek.

Bu süre içinde kalem şarj da edilecek. Apple Pencil’in oldukça hızlı şarj olacağı belirtilse de, kalemin telefonun altından sarkarak şarj olması her zaman pek kullanışlı olmayabilir. Bu yöntemin oluşturabileceği sıkıntıları dikkate almış gibi gözüken Apple, özel iPad Pro’nun kalemini şarj etmek için alternatif bir yol sunacak.

apple-pencil-sarj-311015

9to5Mac sitesi tarafından yayınlanan eğitim materyaline göre, Apple kullanıcılarına Apple Pencil’i Lightning kablosuyla şarj edebilmeleri için özel bir adaptör teklif edecek.

Bu adaptörün iPad Pro ile birlikte mi yoksa ayrı olarak mı satılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Apple Pencil’in şarjı için önerilen bu çözüm kulağa oldukça mantıklı geliyor. Bu yöntem sayesinde Apple Pencil’in prizden veya dizüstü bilgisayardan şarj edilmesinin önü açılırken, kalemin iPad Pro’nun altından sallanmasıyla yaşanabilecek potansiyel tehlikeleri önlemek de kolaylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER